Chocoladevlokken – Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto)

Chocoladevlokken - Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto)

Chocoladevlokken - Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto)

Chocoladevlokken - Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto)

Chocoladevlokken - Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto)

Chocoladevlokken - Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto)

Chocoladevlokken - Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Chocoladevlokken – Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto, Sukkerfri) – Vi hadde ikke for vane å ha Nugatti og annet kliss-pålegg i hus når jeg var liten. Misforstå meg rett, jeg som de fleste andre barn syntes sjokoladepålegg var vansindig godt! Men sjokoladepålegget vi ikke altfor ofte fikk på skiva, er ikke det du kanskje tenker på når du hører sjokoladepålegg. 

Hva er Chocoladevlokken?

Chocoladevlokken er et av flere typer typisk nederlandsk strø-pålegg. Ordet “vlokken” betyr enkelt og greit “flak”. Oversatt betyr altså chocoladevlokken – sjokoladeflak. Uanstendig godt på nybakt brød med et godt lag smør og kan dessuten brukes som kakepynt og lignende. Originalt finnes det i hvit sjokolade, melkesjokolade og mørk sjokolade, eller en kombinasjon. Til jul brukte familien å få en svær eske med masse nederlandsk digg tilsendt fra vår slekt i Nederland – og chocoladevlokken var ALLTID med. Da kan du si det ble jul i hus!

Sjokoladevalget!

Du kan bruke akkurat den sjokoladen du foretrekker for å lage chocoladevlokken. Tights.no har et giga-utvalg sukkerfri keto-vennlig og lavkarbo sjokolade. Monster sjokolade søtet med steviaMonster sjokolade UTEN maltitol, med nøtter, uten nøtter, med smak, uten smak. Hva enn du foretrekker!

Dette må være vår desidert enkleste oppskrift,  for her trenger nemlig du bare én enkel ingrediens! Hvit sjokolade kan fint høvles som den er, for hvit sjokolade har som regel et høyr fettinnhold og er dermed svært myk. Melkesjokolade og spesielt mørk sjokolade er hardere og trenger en liten runde i stekeovnen før du kan høvle fine sjokoladeflak.

Chocoladevlokken - Nederlandsk Sjokoladepålegg! (Keto)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • Valgfri sukkerfri sjokolade. Se hovedinnlegg for tips!
Fremgangsmåte:
  1. For hvit sjokolade: Bruk ostehøvel eller en mandolin for å høvle sjokoladeflak - hvit sjokolade er som regel myk nok.
  2. Melkesjokolade og Mørk sjokolade: Forvarm stekeovnen til 50C. Ha sjokoladeplaten i på et bakeark brettet i fire oppå risten (ikke stekebrettet!) tilhørende stekeovnen - 30 sekunder i slengen. Følg godt med slik at sjokoladeplaten smelter helt. Den skal kun varmes nok til at det går an å høvle den, men ikke smelte. Prosessen må gjentas 4-5 ganger - eller til du har fått høvlet hele sjokoladeplaten.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.