Turtle Candy – Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri)

Turtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, SukkerfriTurtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, SukkerfriTurtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri Turtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri Turtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri Turtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, SukkerfriTurtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri Turtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, SukkerfriREKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Turtle Candy – Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri) – Se så søte! Ikke bare er de supernusselige, de er ganske enkel å lage.

Kommersielt er Turtles et godteri laget med pekannøtter og karamell dyppet i sjokolade, med en form som ligner en skilpadde. Navnet er varemerket av DeMet’s Candy Company i USA. De selges ikke i Norge, så vi nordmenn har jo ikke noe forhold til det. I USA derimot, er de ganske populære. Hjemmelagede versjoner finnes på de fleste amerikanske matblogger. Idèen fikk vi når diverse bilder av søtsakene tidvis har poppet opp på vår instagram feed. De var jo så nusselige og så relativt lett ut å lage, så vi måtte bare prøve å lage en sukkefri og keto-variant!

Komponentene!

Du trenger pekannøtter (som naturlig er veldig keto-vennlig), valgfri sukkerfri lavkarbo sjokolade og en oppskrift på god hjemmelaget keto-vennlig karamell. Voila!
For karamellen har vi valgt en blanding av TagaSØTT og Bakesukkr. Ved å bruke TagaSØTT oppnår du en dypere karamellisering og dermed en rikere smak og mørkere farge enn om du kun bruker BakeSukkr. Du kan med andre ord bytte ut TagaSØTT med kun BakeSukkr, men da blir resultatet litt annerledes.

Sammensetningen!

For mange er det kanskje ikke så nøye hvordan de ser ut, og formene varierer veldig på bildene som ligger på nett fra de forskjellige bloggerne! Noen er nøye på dandering, mens andre bare heller karamell og sjokolade over en tilfeldig haug med pekannøtter. Du danderer de akkurat som du vil. Vi er jo spesielt glad i det estetiske og gikk mann over hus for å forsøke å finne en metode som vi syntes var finest.

For å lage F&Fs versjon av Turtle Candy:

Dander pekannøtter slik: (Bruk gjerne karamell som lim til montering ved å dyppe pekannøttene i karamellen når du setter sammen delene).
Loddrett: Ett stk pekannøtt til hode – En halv pekannøtt delt på langs som kropp og hale.
Vannrett: 4 stk pekannøtter som ben.
Fordel deretter den den semi-avkjølte sukkerfri karamellen ca på midten av “skilpaddekroppen” for å forme skjellet. Avkjøl godt, og hell deretter smeltet keto-vennlig sjokolade på karamellen. Dryss gjerne over litt flaksalt for ekstra god smak!

 

Turtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri
 
Skrevet av:
Serveringer: 16 stk
Ingredienser:
Bunn og topping

Karamell
Fremgangsmåte:
Karamell
 1. Hell kaldt vann i bunnen av vaskekummen - dette for avkjøling.
 2. Ha TagaSØTT, BakeSukkr og vann i en tykkbunnet kjele.
 3. Varm opp på medium varme til ca 155C - eller til massen blir gyldenbrun.
 4. Rør inn smør, deretter fløte, Fibersirup og salt.
 5. La massen koke på medium varme til den når en temperatur på 120 C. Hvis du ikke bruker termometer kan du prøve vanntesten etter ca 10 minutters koking. Se hovedinnlegg for tips.
 6. Når du har nådd riktig temperatur har du kjelen i vaskekummen for hurtig avkjøling. Dette for å forhindre at massen koker videre og potensielt skiller seg. Lav avkjøle noen minutter.
Montering
 1. For å lage 16 stk skilpadder - Dander pekannøtter slik: (Bruk gjerne karamell som lim til montering ved å dyppe pekannøttene i karamellen når du setter sammen delene)
 2. loddrett: et stk pekannøtt til hode - En halv pekannøtt delt på langs som kropp og hale.
 3. Vannrett: 4 stk pekannøtter som ben.
 4. Fordel deretter den den semi-avkjølte karamellen ca på midten av "skilpaddekroppen" for skjellet.
 5. Avkjøles godt i kjøleskapet.
 6. Smelt sjokoladen over vannbad og fordel smeltet sjokolade over karamellen.
 7. Dryss på litt flaksalt (kan sløyfes).

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.