Brunsaus! (keto, glutenfri)

Kjøttkaker i brunsaus! (Keto, Glutenfri)
REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Brunsaus! (keto, glutenfri)
– Denne oppskriften på keto brunsaus kan varieres til det uendelige, og brukes til det aller meste. Tilsett litt fløte eller creme fraiche for en fyldigere saus og varier med krydder og urter for en perfekt saus til retten du skal servere! Sjekk gjerne ut vår oppskrift på kjøttkaker i brunsaus!

Brunsaus på keto!

Mange tror den eneste måten å lage brunsaus på er den skolekjøkkenlærte metoden med margarin, hvetemel, salt, pepper, vann og sukkerkolør. Eller enda verre, fra pose! Nå skal det sies  at vi ikke ønsker å gjøre narr av de som bruker posesauser. Det er enkelt, og la oss innrømme det, de smaker godt. Når det er sagt så er de dessverre alt annet enn sunne. Spesielt ikke på et lavkarbo-kosthold.

Kjøkkenferdigheter i arv!

Jeg husker en historie min mor har fortalt meg om min Bestemor Ena som var Britisk. Nabokona her i Norge hadde laget stek og kastet stekesjyen, for så å lage brunsaus på metoden nevnt over her. Min Bestemor Ena ble sjokkert over at noen kunne finne på å kaste den deilige sjyen, for det var jo i sjyen alle smakene og næringen lå! Ena lagde alltid saus basert på sjy og kraft, og overskudd av fett kalte hun for “drippings” og oppbevarte kjølig i en leirkrukke. Drippings brukte hun til steking istedenfor margarin. Dette lærte hun min mor, som igjen har lært det til meg.

På denne måte får du de deiligste keto sauser og gryter, unngår matsvinn og får i deg sunne og næringsrike fettkilder. Nettopp det har vi har gjort i denne oppskriften. Vi tar alltid vare på kraft og stekesjy som blir til overs og bruker disse som base til saus og gryter. Har du ikke kraft liggende kan du fint bruke ekte redusert kraft fra Jacobs Utvalgte. 1 pakke på 250 ml gir 5 dl kraft.

Brunsaus! (keto, glutenfri)
 
Ingredienser:
 • Brunsaus
 • 100 g meierismør
 • 1 ts tomatpure
 • 1 ts dijonsennep
 • 5 dl hjemmelaget kraft eller kraft av storfe fra Jacobs utvalgte
 • 1 ss tamari (glutenfri soyasaus)
 • stekesjy etter steking av kjøttkakene
 • ¼ - ½ ts xanthangum
Fremgangsmåte:
 1. Brunsaus
 2. Brun smøret godt i en kjele. Smøret skal være nøttebrunt i farge.
 3. Tilsett tomatpure og rør godt.
 4. Tilsett kraft, dijonsennep, tamari, stekesjy og smak til med salt og pepper.
 5. Rør inn xanthangum til du oppnår ønsket tykkelse på sausen.
 6. Ha kjøttkakene i brunsausen og la putre i 5 minutter.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.