Grovbrød! (Keto, Glutenfri)

Grovbrød! (Keto, Glutenfri)Grovbrød! (Keto, Glutenfri)Grovbrød! (Keto, Glutenfri)Grovbrød! (Keto, Glutenfri)Grovbrød! (Keto, Glutenfri)lavkarbo Grovbrødlavkarbo GrovbrødREKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Grovbrød! (Keto, Glutenfri)
– en splitter ny oppskrift på brød fra F&F, denne gangen en ny versjon grovbrød! Det begynner å bli en stund siden vi lagde noe som minnet om grovbrød så det var sannelig på tide! Oppskriften er basert på Toastbrødet som har blitt veldig populært og som vi har fått mange positive tilbakemeldinger på!

Vårt grovbrød har en god tyggemotstand og deilig skorpe, noe som ofte mangler i diverse lavkarbo-brød. Dessverre har slike brød ofte har en “kakete” og svampete konsistens. Vi tilstreber å få det beste resultatet vi kan gjennom eksperimentering og utprøving og vi er alltid ute etter å forbedre våre oppskrifter! Selv syns vi vårt keto-grovbrød minner om “ekte” grovbrød og uten kakekonsistens. Brød er noe mange savner på lavkarbo, og derfor har vi opp gjennom årene laget en rekke oppskrifter på brødmat!

Om ingrediensene i Keto Grovbrød!

Vi anbefaler som alltid å følge oppskrifen til punkt og prikke for perfekt resultat og konsistens. Alle ingrediensene har sine unike egenskaper og bør i prinsippet ikke byttes med mindre vi har spesifisert det i oppskriftskortet. Mange lurer nok på hvorfor vi bruker xanthangum og guar gum i oppskriften?

Glutenerstatninger

Når man baker uten gluten men ønsker tilsvarende konsistens som hvetebakst, må gluten erstattes med noe som gir spenst, elastisitet og fylde. I denne oppskriften har vi testet ut en en blanding av lyst linfrømel (som erstatter psyllium i originaloppskriften), guar gum og xanthangum som alle har sine egne unike egenskaper, men som utfyller hverandre. Med andre ord funker disse godt alene, men utmerket når de samarbeider!

Proteinpulver

Low carb whey isolate + MCT er et smaksnøytralt proteinisolat  tilsatt MCT pulver. Proteinpulver har en fantastisk bakeegenskap men fungerer aller best i kombinasjon med andre keto-meltyper. Noter at alle proteinpulver er forskjellige så bytter du ut denne må du prøve deg frem med tanke på mengde.

Gjær og keto-bakst

For å bake med gjær i keto og glutenfri bakst er man avhengig av noe som aktiverer gjæret. Det aller beste alternativet er ren inulin. Du finner inulin-pulver på Tights.no. Du kan også bruke blandingsprodukter som inneholder inulin, slik som TagaSØTTBakeSukkr og Finesse Bakesukker.

Andre tips om bytting av ingredienser?

Som nevnt tidligere er det aller beste å følge oppskriften på keto grovbrød til punkt og prikke. Ønsker du likevel å bytte ut ingredienser så har vi noen tips:

Du kan:

 • Bytte ut pekannøtter med andre type nøtter.
 • Bytte Fiber-X i samme mengde knuste linfrø.
 • Bruke kun pofiber eller havrefiber i samme mengde totalt.

Du bør IKKE:

 • Bytte ut fløte eller vann.
 • Sløyfe lyst linfrømel. Kan muligens byttes ut med halv mengde Fiberhusk.
 • Sløyfe eller bytte ut xanthangum og guar gum

 

Grovbrød! (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stk brød
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 200 c.
 2. Ha vann og kremfløte i en bolle og varm til fingervarmt. Rør inn inulin og tørrgjær og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
 3. Knus pekannøtter, linfrø og sukkerroefiber i foodprosessor eller lignende.
 4. Ha knuste frø og nøtter, havrefiber, bakepulver, whey, salt, pofiber, lyst linfrømel, guargum og xanthangum i en bolle.
 5. Bland sammen egg, olje og fløteblandingen.
 6. Bland inn de tørre ingrediensene og la deigen svelle i ca 5 minutter. Den virker tynn i begynnelsen men vil tykne.
 7. Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir.
 8. Stek brødet midt i ovnen i 60 minutter. Ta brødet ut av formen og la steke videre i 30 minutter. Total steketid 1,5 time.
 9. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 256 - Fett: 18,8 - Karbohydrater: 2,7 - Protein: 14,4

 

3 Comments

 1. Hei! Driver og samler ingredienser til brødet og nå har jeg lest litt om linfrømel og at det utvikles blåsyre av dette, og da blir man kanskje litt usikker. Har dere noen tanker om dette?

 2. Ken Ronny Aastrøm Nyrud

  Hei. I oppskriften står det:
  1/4 xanthan gum
  …men 1/4 av hva? TS, SS, Posen?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.