Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Toastbrød! (Keto, Glutenfri)
– En helt ny oppskrift på brød som ikke bare er glutenfri, nøttefri og keto-vennlig, men også rik på fiber og proteiner! Brødet har vi valgt å kalle toastbrød da det er helt perfekt som ristet i brødrister og som ostetoast! Etter en runde i brødristeren får man nemlig en perfekt sprø overflate som knaser når du fører smørkniven over!

Vårt toastbrød er også godt u-ristet om en foretrekker det. Brødet har en perfekt tyggemotstand som ofte mangler i diverse lavkarbo-brød, som dessverre ofte har en kakete konsistens. Sjekk gjerne ut vårt rike brødsortiment!

Om ingrediensene i vårt Toastbrød!

Vi anbefaler som alltid å følge oppskrifen til punkt og prikke for perfekt resultat og konsistens. Alle ingrediensene har sine unike egenskaper og bør i prinsippet ikke byttes med mindre vi har spesifisert det i oppskriftskortet. Mange lurer nok på hvorfor vi bruker både psyllium (Fiberhusk), xanthangum og guar gum i oppskriften?

Glutenerstatninger

Når man baker uten gluten men ønsker tilsvarende konsistens som hvetebakst, må gluten erstattes med noe som gir spenst, elastisitet og fylde. I denne oppskriften har vi testet ut en en blanding av psyllium, guar gum og xanthangum som alle har sine egne unike egenskaper, men som utfyller hverandre. Med andre ord funker disse godt alene, men utmerket når de samarbeider!

Proteinpulver

Low carb whey isolate + MCT er et smaksnøytralt proteinisolat  tilsatt MCT pulver. Proteinpulver har en fantastisk bakeegenskap men fungerer aller best i kombinasjon med andre keto-meltyper. Noter at alle proteinpulver er forskjellige så bytter du ut denne må du prøve deg frem mtp mengde. Vi hører innimellomo “ååå, enda en rar ingrediens jeg må skaffe for å bruke oppskriften”. Fortvil ikke! Når vi anbefaler nye produkter er det fordi vi mener det, og da følger det flere oppskrifer med ingrediensen!

Gjær og keto-bakst

For å bake med gjær i keto og glutenfri bakst er man avhengig av noe som aktiverer gjæret. Det aller beste alternativet er ren inulin. Du finner inulin-pulverTights.no. Du kan også bruke blandingsprodukter som inneholder inulin, slik som TagaSØTT, BakeSukkr og Finesse Bakesukker.

 

Toastbrød! (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 brød
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Bland sammen havrefiber, proteinpulver,fiberhusk, xanthangum, guargum og bakepulver.
  3. Varm fløte og vann til fingervarme.
  4. Tilsett tørrgjær og inulin og la stå i 10 minutter.
  5. Pisk egg og olje lett og tilsett fløteblandingen.
  6. Bland inn de tørre ingrediensene og la deigen svelle i ca 5 minutter.
  7. Fordel deigen i en brødform på ca 21 x 12 cm - helst med bakepapir i.
  8. Stek brødet i formen i 50 minutter - deretter ytterligere 20 minutter uten formen.
  9. Avkjøles på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 207 - Fett: 14,6 - Karbohydrater: 1,2 - Protein: 10,2

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.