Grovbrød! (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stk brød
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 c.
  2. Ha vann og kremfløte i en bolle og varm til fingervarmt. Rør inn inulin og tørrgjær og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
  3. Knus pekannøtter, linfrø og sukkerroefiber i foodprosessor eller lignende.
  4. Ha knuste frø og nøtter, havrefiber, bakepulver, whey, salt, pofiber, lyst linfrømel, guargum og xanthangum i en bolle.
  5. Bland sammen egg, olje og fløteblandingen.
  6. Bland inn de tørre ingrediensene og la deigen svelle i ca 5 minutter. Den virker tynn i begynnelsen men vil tykne.
  7. Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir.
  8. Stek brødet midt i ovnen i 60 minutter. Ta brødet ut av formen og la steke videre i 30 minutter. Total steketid 1,5 time.
  9. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 256 - Fett: 18,8 - Karbohydrater: 2,7 - Protein: 14,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/brod/grovbrod-keto-glutenfri/