Turtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 16 stk
Ingredienser:
Bunn og topping

Karamell
Fremgangsmåte:
Karamell
  1. Hell kaldt vann i bunnen av vaskekummen - dette for avkjøling.
  2. Ha TagaSØTT, BakeSukkr og vann i en tykkbunnet kjele.
  3. Varm opp på medium varme til ca 155C - eller til massen blir gyldenbrun.
  4. Rør inn smør, deretter fløte, Fibersirup og salt.
  5. La massen koke på medium varme til den når en temperatur på 120 C. Hvis du ikke bruker termometer kan du prøve vanntesten etter ca 10 minutters koking. Se hovedinnlegg for tips.
  6. Når du har nådd riktig temperatur har du kjelen i vaskekummen for hurtig avkjøling. Dette for å forhindre at massen koker videre og potensielt skiller seg. Lav avkjøle noen minutter.
Montering
  1. For å lage 16 stk skilpadder - Dander pekannøtter slik: (Bruk gjerne karamell som lim til montering ved å dyppe pekannøttene i karamellen når du setter sammen delene)
  2. loddrett: et stk pekannøtt til hode - En halv pekannøtt delt på langs som kropp og hale.
  3. Vannrett: 4 stk pekannøtter som ben.
  4. Fordel deretter den den semi-avkjølte karamellen ca på midten av "skilpaddekroppen" for skjellet.
  5. Avkjøles godt i kjøleskapet.
  6. Smelt sjokoladen over vannbad og fordel smeltet sjokolade over karamellen.
  7. Dryss på litt flaksalt (kan sløyfes).
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/godteri/turtle-candy-skilpaddegodis-keto-sukkerfri/