REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Fiskepinner! (keto, glutenfri) – Nok en barndomsfavoritt som tidvis har vært dypt savnet på middagsbordet her i heimen.
Tilbehør til fiskepinner!
Fiskepinner funker både som snacks, og som fullverdig middagsmåltid servert sammen med for eksempel hjemmelaget remulade, sommerlig råkostsalat og hokkaido-fries.
Agurksalat, en god klatt rømme og bakt hokkaido eller sellerirot er også veldig godt som tilbehør til fiskepinner. Mange barn liker fiskepinner med spagetti og ketchup, så hvorfor ikke finne frem barnet i deg og nyte fiskepinner med akkurat det du har lyst til?
Ingrediensene!
Vi brukte seiblokk i utviklingen av denne oppskriften. Et helt kurant produkt å bruke til fiskepinner, og som i tillegg er mye billigere enn å kjøpe fersk. Man kan også selvsagt bruke annen type fisk til fiskepinner, men vi anbefaler at du velger noe tilsvarende sei som er litt fastere i fisken, bokstavelig talt. Som panering har vi valgt å bruke et «griljermel» vi først utviklet som alternativ nøttefri topping til vår fiskegrateng. Den er relativt smaksnøytral og blir skikkelig sprø, noe vi har savnet i andre typer keto/lavkarbo paneringsalternativer.
Bytting av ingredienser!
Du kan som sagt bruke valgfri fisk i fiskepinner, men det er en fordel å velge en fisketype med fast kjøtt. Pofiber i paneringsmelet kan byttes ut med havrefiber, men gir noe annerledes konsistens. Eksperimenter gjerne med flere typer krydder og urter som kan påføres fisken direkte, eller has i paneringsmelet. Her er det bare fantasien som setter grenser.
- Forvarm oven til 200 grader varmluft.
- Kutt fisken i biter på ca 10 cm lengde og 1 cm tykkelse.
- La fisken renne godt av på kjøkkenpapir.
- Krydre bitene med salt og pepper.
- Puls sammen hvitost, smør og pofiber i foodprosessor eller blender til smuler. Ikke puls for lenge, da ender du opp med en deig.
- Pisk egget lett.
- Vend fiskebitene i egg, deretter smulene, og legg de på et bakepapirkledd bakebrett.
- Stek midt i ovnen i ca 10 minutter til gylden,