Pan Rústico – Rustikt Brød, som det blir på Norsk, har vi laget på ferie her i Spania. Det er en oppdatert versjon av denne oppskriften, med ENDA mer av den rustikke smaken. Nydelig til Gambas al Ajillo (reker i hvitløk) – eller som Pan de Ajo (hvitløksbrød) eller Pan con Tomate (ristet brød med revet tomat). Perfekt på tapasbordet!
- 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
- 3 hele egg
- 50 g fettredusert sesammel
- 50 g pofiber
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 2 ss eplecidereddik
- 3 strøkne ss Fiberhusk
- 1 ts salt
- 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
- 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
- Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la maskinen jobbe til deigen blir fast. Hvis du ikke bruker kjøkkenmaskin lar du deigen svelle i ca 5 minutter, eller til den er fast nok til å jobbe med.
- Fukt hendene og form loffen.
- Pensle på egg og dryss på sesammel for den rustikke looken.
- Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
- Avkjøles på rist.
Pingback: Keto Fiberrike Skorper! (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Keto Kavring (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand
Laget dette brødet i går, og det ble bra! Eneste jeg ikke fikk til var å få det høyt nok, så mulig jeg forsøker å lage det i en liten brødform neste gang, og da vil jeg også prøve å ha i litt hakkede nøtter i brødet. Jeg hadde forventet mer eggesmak, men det var det ikke, det smakte brød – jippi 🙂
Tusen takk, så hyggelig 🙂
Hei 😊 kan man bruke revet mozzarella i stedefor fersk ?
Ja det skal gå fint 🙂
Dette ble kjempe godt 😍 vet dere hva næringsinnholdet er? Jeg glemte å veie og regne iløpet av baksten 🙈
Tusen takk, så hyggelig 🙂 ca 0,70 g kh pr skive 🙂
Jeg er laktoseintolerant, og lurer på om jeg kan lage dette brødet med annen ost enn mozarella? Mange oster er naturlig laktosefri så jeg har jo litt å velge i, men er jo ikke samme konsistensen.. Har dere forsøkt?
Rustik-brødet står i ovnen nå for første gang, veldig spennende! Takk for at dere deler!
Så digg 🙂 håper det falt i smak 🙂
Har lett lenge etter en god lavkarbo brød oppskrift og uten hell. Helt til vi tok en sjans på dette brødet her og angrer ikke. Den holdt seg i fasongen, luktet og så bra ut og smakte veldig godt. Tusen takk for at dere delte oppskrifta 😁👌
Ååå så herlig 🙂 tusen takk for tilbakemeldingen, vi er veldig glade det falt i smak 🙂
hei, er det mulig å få næringsinnholdet i dette brødet, eller bare karboinholdet pr. 100 gram-
frister veldig å prøve dette. Kjempfin blogg!
Tusen takk 🙂 det kommer på sikt.
Pingback: Lyst Lavkarbo Landbrød! - Fett & Forstand
Pingback: Gambas al Ajillo - Hvitløksreker! - Fett & Forstand
Pingback: Pan con Tomate - Ristet brød med tomat (lavkarbo) - Fett & Forstand
Pingback: Pan de Ajo - Hvitløksbrød (lavkarbo) - Fett & Forstand