REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Boller med sjokolade! (Keto, Sukkerfri, Glutenfri) – Nydelige og saftige, rett og slett umotståelige keto-vennlige boller, uten gluten og nøtter.
Hvorfor forsøke F&Fs Boller?
Med hånden på hjertet, disse bollene er det nærmeste hjemmelagde hveteboller vi har kommet på keto! De er selvsagt basert på den fantastiske allsidige deigen vår, mest kjent som “polarbrød-deigen”, men med noen få justeringer. For eksempel har vi funnet ut at inulin alene er overlegen til å gi næring til gjæren. Hvis du ikke har inulin kan du bruke TagaSØTT, BakeSUKKR osv slik vi har gjort tidligere. Gjær henter vanligvis næring fra stivelsen i hveten, så på glutenfri og keto-bakst er gjæren avhengig av andre ting for å virke. Du kan lese mer her! Sjekk forøvrig gjerne vår bytteguide for flere tips!
Visste du forresten at denne deigen først og fremst ble utviklet ti våre Berlinerboller, og ikke til polarbrød som mange kanskje tror? Vi oppdaget raskt at deigen hadde potensialer som vanlig gjærdeig, og det har blitt mange oppskrifter med den som base i etterkant! For eksempel Pølsebrød, Tortillas og pizzasnurrer, for å nevne noen.
Det er ikke uten grunn deigen er så allsidig, den minner nemlig veldig om lys hvetedeig i både tekstur, følelse og struktur. Derfor er våre boller med sjokolade, eller sjokoladeboller om du vil, helt overlegen andre oppskrifter! Bare prøv selv!
Andre tips!
Du kan fint droppe sjokolade i oppskriften på lavkarbo boller om du vil. Eller du kan kanskje eksperimentere med andre tilsetninger? For eksempel kan du ha i litt frysetørkede bær, for å få rosinbolle-feelingen. Vi har forsøkt med frysetørkede blåbær. Anbefales på det sterkeste om du liker rosinboller! Visste du forresten at Tights.no har et supert utvalg sukkerfri sjokolade? Garantert noe for enhver smak.
- 2 egg (størrelse M/L)
- 1,5 dl fløte
- ½ dl vann
- 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
- 15 g fiberhusk
- ¼ ts xanthangum
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts inulin, monster tagasøtt eller BakeSukkr (for å aktivere gjæren)
- 3 ss monster tagasøtt eller BakeSukkr
- 1 ts bakepulver
- ½ ts kardemomme
- 50 g Monster Sukkerfri Lyse Sjokoladeknapper/Bakesjokolade
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Varm fløte og vann til fingervarmt.
- Ha tørrgjær og 1 ts inulin, TagaSØTT eller BakeSukkr i fløteblandingen og sett til side.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- Vend inn sjokoladebitene.
- La deigen hvile i 10 minutter.
- Del deigen i 6 like store deler.
- Ha litt olje på hendene, form boller. Pensle gjerne med egg.
- Stek på midterste rille i ca 18 minutter. Avkjøl på rist.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Hei
Jeg sliter med å få tak i zanthangum. Tips om hvor jeg kan få tak i det? Ev er det helt nødvendig for et godt resultat….?
Har du forsøkt på helsekost? Sunkost og Life skal ha det, og tights.no 🙂
Pingback: Jukse-rosiner! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
Det samme skjedde med meg når jeg bakte boller. De blåste seg godt opp i ovnen, men falt helt sammen når jeg tok de ut. Brukte 7 små egg framfor 6 medium/store. Kan dette ha betydning?
Så kjipt :/ kan være litt feil med mengdeforholdene, var deigen veldig våt?
Bollene var luftige og fine, men falt helt sammen når jeg tok dem ut av ovnen. Noen tips til hva jeg gjorde feil? 😊
Så kjipt :/ Det er ikke så lett å si, dessverre :/ Kanskje litt mer mel?
Utrolig gode boller! Smakte nesten som vanlige :)) Bakte de uten sjokolade.
Så hyggelig å høre, tusen takk 🙂
Kan man bruke finesse bakesukker istedenfor BakesukkR?
Hei 🙂 Ja det går fint 🙂