REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Polarbrød! (Keto, Glutenfri) – Barndommesminner, eller hva? Det er noe helt spesielt med polarbrød. Veldig typisk matpakke- og tur-brød, med en veldig særegen smak og konsistens. Polarbrød har jo omtrent evigvarende holdbarhet, så jeg lurer egentlig litt på hva de har i de! Men det trenger ikke vi på keto bekymre oss over – med disse hjemmelagde lavkarbo og keto-vennlige polarbrødene har du nemlig full kontroll over ingrediensene!
Det er ingen hemmelighet at vi har satt vår elsk på havrefiber. Havrefiber er smaksnøytralt, drøyt i bruk, har en finfin konsistens og absorberer mye væske. Det aller beste er nok at det er 0 g karbohydrater i det! Mange undrer seg på om det er «vits» å spise det, da det ikke inneholder nevneverdig næring. Vårt svar er ganske enkelt; et rungende JAAA! Fiber er nemlig utmerket for fordøyelse, vektkontroll, senking av kolesterol og for å kontrollere blodsukkernivået! Havrefiber er naturlig glutenfritt!
Våre polarbrød har veldig få ingredienser, og for enkelte et kjærkommen tilskudd UTEN OST i vårt økende sortiment av bakst. Osten har jo sin rolle i lavkarbo-bakst som alt annet, men det er overhode ikke alle som er fortrolig med ingrediensen. I våre nøye sammensatte oppskrifter har vi fokus på både smak og tekstur, at baksten ikke skal oppleves «svampete» eller «eggete». Hva som definerer disse er jo litt individuelt selvsagt, men i følge våre ganer minner våre polarbrød om ekte saker! Vi håper du digger oppskriften!
Hva kan byttes ut med hva?
Vi får ofte spørsmål om ingredienser kan byttes ut. Sjekk vår bytteguide! NYHET!! Nå kan du bestille bakemiksen hos tights.no!
- 2 egg (størrelse M/L)
- 1,5 dl fløte
- ½ dl vann
- 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
- 15 g fiberhusk
- ¼ ts xanthangum
- 1 ts tørrgjær
- 2 ts monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Varm fløte og vann til fingervarmt.
- Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- La deigen hvile i 10 minutter.
- Del deigen i 6 like store deler.
- Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir i mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet.
- Stek på midterste rille i ca 18 minutter. Avkjøl på rist.
Hei!
Er det mulig å bake disse uten egg? Er allergisk mot egg.
Det har vi desverre ingen erfaring med, men kanskje linfrøoppkok?
Pingback: Pizza! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Jeg bruker denne oppskriften, tilsetter mye kardemomme og splenda eller annet søtt etter smak. Delt i to med søtet Philadelfiaost og bær, blir det en deilig dessert til søndagsmiddagen. Men de egner seg veldig godt som vanlige boller også.
Hørtes veldig godt ut 🙂
Hei! Mine blir våte inni. Hva gjør jeg feil 🤔
Så rart, usikker på hvorfor 🙁
Pingback: Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Disse er helt fantastiske!! De beste polarbrødene jeg har smakt!! WOW!! Jeg er så imponert:)
Kan jeg spise disse hver dag? Skal de oppbevares i kjøleskapet?
Tusen Takk for super oppskrift!
Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂 Ja de kan spises hver dag 🙂 Oppbevares kjølig 🙂
Noen som har prøvd disse med pizzafyll uten å forsteke de?
Disse polarbrøda falt skikkelig i smak, som så mye annet dere lager. Hvordan er det å fryse ned polarbrldene?
Veldig hyggelig å høre,takk for det 🙂 polarbrødene går helt fint å fryse ned 🙂
Pingback: Grove Bagels! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Hei! Jeg har hørt så mye br a om disse, så tenkte å lage dem i helga. Kan man bruke noe annet enn xantangum?
Så hyggelig å høre 🙂 Du kan forsøke med johannesbrødkjernemel eller guargum 🙂
Jeg var skeptisk til lavkarbo fordi jeg er sikker på at jeg kommer til å savne brød! Disse var absolutt ikke værst, ble positivt overasket! Deigen var litt rar og det luktet litt rart under steking men namnam. Var litt søtt så jeg tror jeg holder meg til 1 ts med bake sukkr neste gang 🙂 går det ann å bytte melk med fløte, eller blir det feil?
Så hyggelig å høre! 🙂 Da ville jeg kun brukt melt istedenfor kremfløte og vann. Melk er jo ikke ketovennlig da, så du må jo vurdere det i forhold til hvor du har lagt deg på lchf linja 🙂
Pingback: Lussekatter! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Boller med sjokolade! (Keto, Sukkerfri, Glutenfri) - Fett & Forstand
Hei, og takk for god og nyttig blogg! Jeg lurer på om polarbrødene kan oppbevares i romtemperatur?
Tusen takk 🙂 Ikke mer en en dag eller to før de blir sure :/
Pingback: F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Hva bruker du for å lage de umiskjennelige «hullene»?
Heisann 🙂 baksiden av en spisepinne 🙂
Takk for oppskrift, de smakte helt supert. Jeg tok mindre søtning og de smakte fortreffelig. Her skal det bakes større porsjoner og fryses ned. Denne deig kan vel brukes som pizzabunn også eller?
Herlig 🙂 Ja denne er super som pizzabunn 🙂
De her var skikkelig gode!!! Tuuusen takk! Så mye bedre lavkarbo blir med havrefiber og gjær… Jeg må lage fler i dag… lykke altså ❤️
Tuuusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Syyyykt digge polarbrød! 🤌🏻 Noe av det beste keto brødgreier jeg har laga.. Nam å takk
Tuuusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Hvor lenge kan de oppbevares i romtemperatur?
1 dag eller to før de blir sure :/ 🙂
Pingback: Tortillas! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Disse ble veldig bra her 🙂 Takk for oppskrift 🙂
Tusen takk 🙂
De polarbrødene var helt nydelige! Mannen som ikke liker svampaktig mat syntes disse var helt supre!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Veldig glad de falt i smak, selv hos de kresne 🙂 🙂
Takk for super oppskrift! Endelig noe som smaker godt uten mel 🤩
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Tusen takk, så hyggelig å høre at de falt i smak 🙂 Ja, de er litt skummelt gode 🙂
Disse var utrolig gode! Vel og merke etter et døgn(minst) i kjøleskapet. De kan i begynnelsen virke litt svampete, men dersom man lar de ligge kjølig over natta, blir de fullt på høyde med vanlige polarbrød.
Enig, tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Pingback: Pølsebrød (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Hei. Hvor mange gram karbohydrater blir pr polarbrød ca? 🙂
ca en halv 🙂
Veldig gode polarbrød 🤩 Fantastisk flott blogg, som har vært til uvurderlig hjelp når jeg lager mat til min sønn. Han går på modifisert ketogen diett pga av et sjelden og alvorlig epilepsisyndrom.
Åååå for en herlig tilbakemelding 🙂 Tusen hjertelig takk 🙂
Hei,
Hvor mange karbohydrater er det i Polarbrød (Keto, Glutenfri)
Helga 🙂
Heisann 🙂 litt over en halv pr stk 🙂
Pingback: Fastelavnsboller 2021! (Keto, Nøttefri, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Kanelknuter med Ostekrem & Blåbærsyltetøy! (Keto) - Fett & Forstand
Er det mulig å bytte ut eggene med noe annet? Er allergisk mot egg, og sliter med å finne bakst uten egg.. også allergisk mot nøtter og belgfrukter..
Hej! Ser att ni använder tagatesse väldigt mye när ni bakar og i Bröd. Gör det något speciellt för brödet eller kan jag utesluta det?
Hei 🙂 Finesse og Tagatesse inneholder inulin som booster gjær – du kan sløyfe det men da blir gjæret bare en smakstilsetning 🙂 Ha gjerne i litt ekstra bakepulver 🙂