Aspargesbønnestuing er skikkelig jukse-ertestuing! For mange høres det kanskje rart ut at man må ha en erstatning for erter, men for oss som spiser ketogent/strikt lavkarbo utgjør det faktisk veldig stor forskjell på «dagskvota». Erter har nemlig 8 g karbohydrater pr 100 g mens aspargesbønner bare har 3 g karbohydrater pr 100 g! Denne oppskriften er veldig lett å justere mengden på. 100 g aspargesbønner til 10 g smør, 1 ss fløte og 1 ts Sukrin Gold. Juster opp eller ned så mange ganger du vil!
- 300 g aspargesbønner
- 30 g smør
- 3 ss fløte
- 3 ts Sukrin Gold
- Salt og pepper etter smak.
- Kok opp litt vann med litt salt i.
- Ha i aspargesbønner og la vannet koke opp igjen.
- La koke i ca 5 minutter.
- Hell av kokevannet.
- Ha kjelen tilbake på plata og ha i smør, fløte og Sukrin Gold.
- Ha i aspargesbønnene og bland godt.
- Knus i en food processor eller lignende.
- Smak til med salt og pepper.
Pingback: Kjøttkaker i brunsaus! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Chili con carne! (Keto) - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo karbonader! - Karbonadesmørbrød - Fett & Forstand