Lavkarbo karbonader!

Lavkarbo karbonader!Lavkarbo karbonader!Lavkarbo karbonader, eller lavkarbonader om du vil! Sammensetningen her er ikke tilfeldig, den smaker nemlig ganske likt (men selvsagt bedre) som karbonadene man får i varmdisken, bare uten all de lugubre ingrediensene! Kjøttblandingen er med andre ord viktig i denne oppskriften på lavkarbo karbonader dersom du ønsker en saftig og myk konsistens. Det beste av alt er at de er laget i ovnen! De lager praktisk talt seg selv. På bilde har vi laget en “opp-pimpet” variant av det klassiske karbonadesmørbrødet. Lavkarbobrød, speilegg, syltet rødløk og aspargesbønnestuing (jukste-ertestuing). Rett og slett MAGISK!

Lavkarbo karbonader!
 
Skrevet av:
Serveringer: 8 stk
Ingredienser
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 400 g kjøttdeig av svin eller kylling
  • 2 egg
  • 2 dl fløte
  • 1½ ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts løkpulver
  • ½ ts muskatnøtt
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 220°C.
  2. Bland sammen kjøttdeigene og salt i ca 3 minutter.
  3. Pisk egg, fløte og krydder lett sammen.
  4. Spe i kjøttdeigblandingen i en tynn stråle.
  5. Form 8 karbonader på ca 130 g hver på to separate stekebrett kledd med bakepapir.
  6. Stek hvert brett separat i ovnen i 20 minutter.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.