Lavkarbo Sitronkake med blåbær!

Lavkarbo Sitronkake med blåbær!

Lavkarbo Sitronkake med blåbær!
Lavkarbo Sitronkake med blåbær!
Lavkarbo Sitronkake med blåbær!Nydelig lavkarbo sitronkake med blåbær – og frisk kremostglasur! Det dufter herlig vanilje og sitron i hele leiligheten. Nesten slik som de fancy’e duftlysene, bare enda bedre! Hvis du skal lage en eneste kake til nå på tampen av sommeren så mååå det bare bli lavkarbo sitronkake med blåbær, jeg lover! Denne oppskriften passer til en 26 cm springform eller en liten langpanne. Vi har pyntet med friske blåbær, revet sitronskall og stemorsblomster som er en spiselig blomst. Sjekk gjerne ut flere av våre lavkarbokaker!

Lavkarbo sitronkake med blåbær!
 
Denne kaken passer til en 26 cm springform eller en liten langpanne.
Skrevet av:
Ingredienser:
Sitronkake med blåbær
  • 250 g mandelmel
  • 50 g fettredusert mandelmel (for tekstur - kan byttes ut med kokosmel)
  • 150 g kremost naturell
  • 150 g smør
  • 6 egg
  • 125 g Sukrin Gold
  • 3 ts bakepulver
  • ½ - 1 ts vaniljeessens
  • Revet skall fra 1 stk sitron
  • 2 ss sitronsaft
  • 150 g frosne blåbær

Kremostglasur
  • 200 g romtemperert kremost
  • 30 g smeltet smør
  • 50 - 80 g Sukrinmelis
  • 2 ts revet sitronskall
  • 1 - 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
Sitronkake med blåbær
  1. Forvarm ovene til 180°C.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn eller i en liten kjele.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder eller la stå på kjelen i ca 2 minutter.
  4. Pisk blandingen sammen med eggene, sitronsaft og sitronskall til du får en glatt røre.
  5. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  6. Ha bakepapir i bunnen av kakeformen og smør kantene og bunnen godt med smør.
  7. Hell røren over i kakeformen og dryss over frosne blåbær - du kan gjerne dytte de litt inn i røra.
  8. Stek midt i ovnen i 35 - 40 minutter, eller til kakepinnen kommer tørr ut.
  9. Avkjøl helt før du fjerner kakeformen.

Kremostglasur
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
  2. Fordel på den avkjølte kaken.
Merknad
Hvis du ikke liker smaken av Sukrinmelis kan det byttes ut i halve mengden Tagatesse.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 295 - Fett: 26,6 - Karbohydrater: 3,1 - Protein: 9,5

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

6 Comments

  1. Pingback: Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Sitron- & bringebærkake med marshmallow fluff! - Fett & Forstand

  3. Det er blåbærsesong. Kan man bruke friske bær i stedet for frosne, eller blir konsistensen annerledes da?

  4. Er det mulig å bytte ut sukrin gold med sukrin + eller endrer smaken Seg mye?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.