Lavkarbo sitronkake med blåbær!
Skrevet av: Fett & Forstand
- 250 g mandelmel
- 50 g fettredusert mandelmel (for tekstur - kan byttes ut med kokosmel)
- 150 g kremost naturell
- 150 g smør
- 6 egg
- 125 g Sukrin Gold
- 3 ts bakepulver
- ½ - 1 ts vaniljeessens
- Revet skall fra 1 stk sitron
- 2 ss sitronsaft
- 150 g frosne blåbær
- 200 g romtemperert kremost
- 30 g smeltet smør
- 50 - 80 g Sukrinmelis
- 2 ts revet sitronskall
- 1 - 2 ss sitronsaft
- Forvarm ovene til 180°C.
- Smelt smør i mikrobølgeovn eller i en liten kjele.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder eller la stå på kjelen i ca 2 minutter.
- Pisk blandingen sammen med eggene, sitronsaft og sitronskall til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Ha bakepapir i bunnen av kakeformen og smør kantene og bunnen godt med smør.
- Hell røren over i kakeformen og dryss over frosne blåbær - du kan gjerne dytte de litt inn i røra.
- Stek midt i ovnen i 35 - 40 minutter, eller til kakepinnen kommer tørr ut.
- Avkjøl helt før du fjerner kakeformen.
- Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
- Fordel på den avkjølte kaken.
Hvis du ikke liker smaken av Sukrinmelis kan det byttes ut i halve mengden Tagatesse.
Kcal: 295 - Fett: 26,6 - Karbohydrater: 3,1 - Protein: 9,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/lavkarbo-sitronkake-med-blabaer/
3.5.3251