Lavkarbo sitronkake med blåbær!
 
 
Denne kaken passer til en 26 cm springform eller en liten langpanne.
Ingredienser
Sitronkake med blåbær
  • 250 g mandelmel
  • 50 g fettredusert mandelmel (for tekstur - kan byttes ut med kokosmel)
  • 150 g kremost naturell
  • 150 g smør
  • 6 egg
  • 125 g Sukrin Gold
  • 3 ts bakepulver
  • ½ - 1 ts vaniljeessens
  • Revet skall fra 1 stk sitron
  • 2 ss sitronsaft
  • 150 g frosne blåbær

Kremostglasur
  • 200 g romtemperert kremost
  • 30 g smeltet smør
  • 50 - 80 g Sukrinmelis
  • 2 ts revet sitronskall
  • 1 - 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Sitronkake med blåbær
  1. Forvarm ovene til 180°C.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn eller i en liten kjele.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder eller la stå på kjelen i ca 2 minutter.
  4. Pisk blandingen sammen med eggene, sitronsaft og sitronskall til du får en glatt røre.
  5. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  6. Ha bakepapir i bunnen av kakeformen og smør kantene og bunnen godt med smør.
  7. Hell røren over i kakeformen og dryss over frosne blåbær - du kan gjerne dytte de litt inn i røra.
  8. Stek midt i ovnen i 35 - 40 minutter, eller til kakepinnen kommer tørr ut.
  9. Avkjøl helt før du fjerner kakeformen.

Kremostglasur
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
  2. Fordel på den avkjølte kaken.
Merknad
Hvis du ikke liker smaken av Sukrinmelis kan det byttes ut i halve mengden Tagatesse.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/lavkarbo-sitronkake-med-blabaer/