Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)

Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)

Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)

Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)

Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)

Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)

Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)

Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri) – Gjett hvilken deig? Det stemmer! Den er altså så allsidig denne deigen, og inspirasjonen til nye oppskrifter kommer fra dere som perler på en snor på vår fantastiske Facebook-gruppe!

Blåbærsnurrer så jeg på Sally’s Baking Addiction og fikk lyst å prøve å lage keto! Nå ble første batch hjemmelaget blåbærsyltetøy litt vel rennende og fløt veldig ut, men det ga jo veldig fine farger i blåbærsnurrene syns vi, så det gjorde ingenting! Vi syns komboen blåbær og sitron er nydelig (vi har sitronkake med blåbær btw, anbefales!) og måtte selvsagt også lage en sitronglasur vi også. Vi har tatt utgangspunkt i denne oppskriften og tilsatt sitronsaft. Glasuren blir inne så rennende, men du kan varme den noen sekunder i mikroen, det blir mye lettere å fordele fint!

Blåbærsnurrer gir meg en assosiasjon til en krysning av blåbærpannekaker og rosinboller, i skjønn forening. De er søte, men samtidig får du litt syrlighet fra blåbærene og sitronglasuren. Perfekt til den berømte kaffekosen!

Kan ingrediensene i Blåbærsnurrer byttes ut?

I utgangspunktet er oppskriften vi designer godt utprøvde og perfeksjonert med de ingrediensene de inneholder. Det er selvsagt mulig å bytte ut ingredienser men da vil ikke resultatet bli den samme. Vi anbefaler å lese vår Bytteguide for ingredienser.

Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)
 
Serveringer: ca 10
Ingredienser
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ss monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • ca 100-120 g blåbærsyltetøy (se hovedinnlegg for tips)

Sitronglasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 1 dl (50g) sukrinmelis
  • 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
  8. Kjevle ut deigen mellom to bakeark smurt med olje. Ca 35 x 25 cm.
  9. Fordel syltetøy på deigen og rull sammen. Skjær biter på ca 2-3 cm tykk og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
  10. Stek på midterste rille i 25-30 minutter.
  11. Avkjøl på rist.

Sitronglasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel glasuren på snurrene og nyt! For en mer rennende glasur, varm i 5-10 sekunder i mikrobølgeovn.

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.