Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 10
Ingredienser:
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ss monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • ca 100-120 g blåbærsyltetøy (se hovedinnlegg for tips)

Sitronglasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 1 dl (50g) sukrinmelis
  • 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
  8. Kjevle ut deigen mellom to bakeark smurt med olje. Ca 35 x 25 cm.
  9. Fordel syltetøy på deigen og rull sammen. Skjær biter på ca 2-3 cm tykk og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
  10. Stek på midterste rille i 25-30 minutter.
  11. Avkjøl på rist.

Sitronglasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel glasuren på snurrene og nyt! For en mer rennende glasur, varm i 5-10 sekunder i mikrobølgeovn.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 197 - Fett: 15,5 - Karbohydrater: 2,7 - Protein: 4,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/blabaersnurrer-med-sitronglasur-keto-glutenfri/