REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Saftig Sjokoladekake i langpanne! (Keto, Glutenfri) – Endelig vår egen versjon av denne ur-norske kaken som er populær til de aller fleste begivenheter!
Inspirasjonen!
Kenneth har i alle år hatt oppheng i noe som visstnok kalles “Ole Brumm kake”. Googler man søkeordet så kommer det riktignok opp mange oppskrifter, men jeg greier ikke å finne selve kilden og forklaringen på hvorfor kaken har fått navnet. Ole Brumm kake er en langpanne sjokoladekake laget på kefir og med et hint av kanel. Det var veldig viktig for Kenneth å forsøke å gjenskape en keto-vennlig oppskrift med disse kriteriene. Løsningen ble en blanding av fløte og rømme som erstatning for kefir. Kaken for øvrig er basert på vår oppskrift Sjokoladekake med sjokoladekrem! (Keto, Glutenfri). Vi har justert denne for å forsøke å få mest mulig saftig resultat og med mildere sjokoladesmak. Resultatet ble suksess og Kenneth ser fremdeles stjerner!
Sjokoladekremen til saftig langpannekake gone keto!
Det finnes mange digge oppskrifter på keto og lavkarbo sjokoladetoppinger til saftig sjokoladekake i langpanne. Både glasurer, ganache, smørkrem og kremer for øvrig. Vi gikk litt bort fra tradisjonelle sjokoladeglasurer i vår oppskrift på saftig sjokoladekake i langpanne for å skape “det lille ekstra”. En skikkelig digg og fyldig sjokoladekrem laget på samme måte som suksesskrem men tilsatt sjokolade. Vi forsøkte det første gang i Sjokobomber og ble helt lamslått av den nydelige smaken og konsistensen. Derfor falt valget på denne. Kaken passer i en liten langpanne. Vår målte ca 30 x 18 cm.
Pynten!
Saftig sjokoladekake i langpanne bør etter vår mening pyntes enten med kakestrø, seigmenn eller Non stop. Sukkerfri Non stop får man riktignok kjøpt på Tights.no, men lavkarbo-vennlig kakestrø eller seigmenn er verre å oppdrive. Derfor satt vi i gang og lagde oppskrift på hjemmelaget sukkerfri- og keto-vennlig kakestrøssel! Idèen til å pynte bare kantene på kaken fikk vi av completelydelicious.com. I tillegg har vi knust litt frysetørket bringebær fra Tights.no for det lille ekstra.
Nøttefritt!
Det kan være ganske utfordrende å lage saftige keto-kaker uten å bruke nøttemel. Vi ønsket likevel å lage vår oppskrift på lavkarbo saftig sjokoladekake i langpanne nøttefri. For oss er det viktig at det finnes lavkarbo / keto alternativer til de som ikke tåler nøtter. Når det kommer til meieri-intoleranse finnes det en god del alternativer på markedet som kan erstatte både smør, fløte og rømme.
Bytting av ingredienser
I utgangspunktet anbefaler vi å følge oppskriften, men hvis du likevel ønsker å bytte ingredienser kan det være lurt å sjekke vår bytteguide.
- 10 egg
- 80 g seterrømme
- 80 g (ca 0,8 dl) kremfløte
- 160 g smør
- 30 g Pofiber
- 45 g Havrefiber
- 50 g kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- 80 g BakeSukkr
- 50 g Sukkr Gull
- 2 ss Monster Fibersirup
- 1 ts kaffepulver (kan sløyfes)
- 1 ts kanel (kan sløyfes)
Sjokoladekrem
- 3 eggeplommer
- 60 g Sukkr BakeSUKKR eller Monster Tagasøtt
- 115 g romtemperert smør
- 75 ml (0,75 dl) kremfløte
- 50 g Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade
- ½ - 1 ts kaffepulver (instant kaffe)
- Forvarm ovnen til 180C.
- Smelt smør og rør deretter inn fløte, rømme, Fibersirup, kaffepulver og kanel.
- Pisk egg, bakesukker og sukkr gull til luftig eggedosis.
- Vend forsiktig inn smørblandingen i eggedosisen.
- Sikt inn resterende ingredienser og bland godt.
- La røren svelle i ca 10 minutter. Røren virker tynn men ikke fall for fristelsen til å ha i mer mel. Røren tykner under svelling.
- Fordel kakerøren i en liten langpanne.
- Stek kaken på nest nederste rille i 25-30 minutter.
- Avkjøle.
Sjokoladekrem
- Løs opp kaffepulveret i oppvarmet fløte.
- Rør sammen eggeplommer, BakeSUKKR og fløte og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 5-10 minutter før kremen tykner.
- Ta kjelen av plata og rør straks inn romtemperert smør og finhakket sjokolade.
- Fordel sjokoladekremen over den avkjølte kaken. Pynt etter ønske.
Pingback: Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Pingback: Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
Juhuuu denne var magisk god, og falt til og med i smak hos ungene i hus som ikke er på lavkarbo👍🏻🤩, men kan den fryses?
Wow🥰 så utrolig gøy å høre 🙂 ja den er så god at jeg har ikke ord 🙂 Det er forresten flere som har fryst den ned,vi har ikke kommet så langt enda. Men siden andre har gjort det så skal det gå fint 🙂 tusen takk for en hyggelig tilbakemelding 🙂
Kan jeg bruke bare finesse som søtning? Har ikke bakesukkr
Heisann 🙂 det går fint 🙂
Den så veldig god ut! Kan man erstatte Bakesukkr med Finesse? Blir det lik mengde da? Og Sukkr Gull med Sukrin Gold?
Heisann! 🙂 Ja det går fint 🙂 samme mengde ja 🙂
WOW!!! Denne kaka var helt nydelig!! Saftig i konsistensen og rund og god smak.
Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre 🙂