Saftig Sjokoladekake i langpanne! (Keto, Glutenfri)
 
 
Kaken passer i en liten langpanne. Vår målte ca 30 x 18 cm.
Serveringer: 1 liten langpanne
Ingredienser:
Sjokoladekake

Sjokoladekrem
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Smelt smør og rør deretter inn fløte, rømme, Fibersirup, kaffepulver og kanel.
  3. Pisk egg, bakesukker og sukkr gull til luftig eggedosis.
  4. Vend forsiktig inn smørblandingen i eggedosisen.
  5. Sikt inn resterende ingredienser og bland godt.
  6. La røren svelle i ca 10 minutter. Røren virker tynn men ikke fall for fristelsen til å ha i mer mel. Røren tykner under svelling.
  7. Fordel kakerøren i en liten langpanne.
  8. Stek kaken på nest nederste rille i 25-30 minutter.
  9. Avkjøle.

Sjokoladekrem
  1. Løs opp kaffepulveret i oppvarmet fløte.
  2. Rør sammen eggeplommer, BakeSUKKR og fløte og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 5-10 minutter før kremen tykner.
  3. Ta kjelen av plata og rør straks inn romtemperert smør og finhakket sjokolade.
  4. Fordel sjokoladekremen over den avkjølte kaken. Pynt etter ønske.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 298 - Fett: 26,7 - Karbohydrater: 2,2 - Protein: 6,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/saftig-sjokoladekake-i-langpanne-keto-glutenfri/