REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Iskjeks-tupper med sjokolade! (keto, glutenfri) – hva er den aller beste biten på krone-isen? Tuppen av kjeksen, vel! Det syns i alle fall vi.
Ideen!
Det er visst en greie i USA, å selge bare iskjeks-tupper, og det skjønner vi godt! Det beste med krone-isen er jo nemlig det, tuppen av iskjeksen, fylt med deilig sjokolade. I USA kalles dette cone tips, waffle cone tips, ice cream cone tips osv. Det finnes mange merker ferdigprodusert, slik som Cornetto Chocolate Tips, men ingen har så langt plukket opp ideen i norge. Det gjør uansett ingenting, for vi lager lett våre egne.
Basen!
Oppskriften ble til når vi forsket frem oppskriften på nøttefri krumkaker. Første deigen vi lagde ble litt mindre søt, og litt tykkere og mer robust enn de flortynne krumkakene. Da tenkte vi “dette blir å funke gull som iskjeks!”. Og dermed kunne vi endelig prøve oss på hjemmelagde, glutenfri og keto-vennlige iskjeks-tupper med sjokolade.
Variasjoner
Fyll gjerne med mørk sjokolade, melkesjokolade, hvit sjokolade, is-sjokolade, karamell, og/eller hva enn du måtte ønske. Mulighetene er mange, og vi ser allerede for oss alle mulige varianter i hodet. NAM!
Rulle-teknikken
Når jeg først fant teknikken var det overraskende lett å rulle iskjeks-tuppene. Jeg brukte to sammensveisede spisepinner, typ slike du gjerne får på sushi-restauranter. Jeg brukte de som en slags klype, og formet iskjeks-tuppene ved å plassere klypa i enden og rulle innover på skrå. Er du så heldig å ha en iskjeks former så er det nok det aller beste.
Pynten
Vi har pyntet våre iskjeks-tupper til jul, med spiselig skimmer/glitter fra Normal. Du får også kjøpt spiselig glitter på Panduro.
- 1 egg
- 1 ss Monster Fibersirup
- 10 g smeltet smør
- 8 g pofiber
- 5 g avfettet linfrømel eller 2,5 g Fiberhusk(malte psylliumfrøskall)
- 2-3 dråper vaniljeessens
- 150 g Monster Sukkerfri Belgisk Mørk Sjokolade ellerMonster Lavkarbo Belgisk Melkesjokolade - vi brukte en blanding
- Pisk egg og Monster fibersirup til en luftig og lys eggedosis.
- Pisk forsiktig inn smeltet smør.
- Vend forsiktig inn resten av ingrediensene til alt er godt blandet.
- La røren hvile/svelle i 5 minutter og rør deretter forsiktig igjen.
- Varm krumkakejernet til medium høy varme.
- Bruk ca 1 ts røre i jernet og stek kakene gylden.
- Form iskjeks-tipper ved kjeltp av to spisepinner eller lignende og avkjøl på rist.
- Smelt sjokoladen over vannbad og fyll kjeksene. Støtt de gjerne mellom rillene på en rist opphøyd med asjetter e.l i endene.
- Hvis kjeksene ikke er helt tette i endene kan du drysse litt finhakket sjokolade i for å tette hullene før du heller i smeltet sjokolade.