Issjokolade (Ischoklad – Keto, Sukkerfri)

Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri)

Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri)

Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri)

Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri)

Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri)

Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri)

Issjokolade (Ischoklad – Keto, Sukkerfri) – Når vi skrev at våre Marsipanpølser var tidenes enkleste oppskrift man kan lage på keto/lavkarbo så løy vi muligens litt, for disse er enda enklere! Det eneste du trenger er din favoritt sukkerfri sjokolade, Delfia fett, eller alternativt smaksnøytral kokosolje, og noen søte småformer!

Fra Wikipedia: “Issjokolade/iskonfekt er dessert eller slikkeri som består av blant annet sjokolade og kokosfett. Tross navnet har issjokolade ingenting med is å gjøre, men navnet er laget for å reflektere at sjokoladen smelter på grunn av innholdet av kokosfett. Dette gjør i sin tur at varmeenergi tas fra munnen og en kjølende følelse kan oppstå. I visse fall tilsettes glukose eller mentol til sjokoladen hvilket ytterligere øker en kjølende kjensle i munnen. Issjokolade er et populært julegodteri i Sverige.”

Når det kommer til sukkerfri sjokolade som er innafor på lavkarbo/keto finnes det uendelige muligheter, alt etter hva man ønsker. Du finner Cloetta sukkerfri sjokolade på de aller fleste matbutikkene, men de inneholder maltitol som mange opplever blodsukkerstigning av. Funksjonell Mat har Sukrinsjokolade, søtet med erythritol.  Du får også kjøpt Cavalier sjokolade, søtet med Stevia, på helsekost. Monster på Tights.no har en sukker- og maltitolfri variant som er veldig god. Smak og behag med andre ord!

Vi har pyntet med frysetørkede bringebær, pistasjnøtter, hakkede polkagriser, knuste sandnøtter, og rester av melisglasur fra kransekaken.
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!

 

Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 200 g sukkerfri sjokolade - gjerne blanding av lys og mørk.
  • 100 g Delfia (herdet kokosfett) - alternativt raffinert kokosolje (smaksnøytral) eller virgin/ekstra virgin kokosolje (smaker kokos)
  • Eventuell pynt
Fremgangsmåte:
  1. Hakk sjokolade og Delfia i mindre biter.
  2. Smelt over vannbad.
  3. Hell over i småformer og avkjøl.
  4. Dryss på eventuell pynt. Se hovedinnlegg for tips!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 591 - Fett: 56,8 - Karbohydrater: 6,2 - Protein: 4,3

 

One Comment

  1. Pingback: Iskjeks-tupper med sjokolade! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.