Vi har begge vært syk den siste uka og matlysten har vært så som så. Beinkraft er jo noe av det sunneste man kan få i seg, og det eneste vi med halsbetennelse greide å svelge i noen dager. Vi kokte en relativt stor kjele med kyllingkraft og det ble naturligvis rester så det sang etter. Vi har planer om å lage suppe av resten av krafta, men det var jo alt for masse kyllingkjøtt til overs for å kun ha i suppa! Dermed ble denne retten til. Dette, folkens, er noe av det beste vi har smakt på lenge! Vi har jo laget denne lavkarbopastaen noen ganger, men aldri før har den følt så «pasta’ete» som nå! Jeg mistenker at det er fordi den er gratinert i deilig, kremete saus. Rett og slett nydelig! Du kan godt lage pulled chicken av kyllingfileter. Bare stek de som du pleier og riv opp kjøttet med to gafler. Easy Peasy!
- 400 g ferdigstekt kyllingfilet (ca 500 g rå)
- ca 400 g hel paprika
- 100 g sjampinjong
- 2 medium løk
- 3 dl fløte
- 125 g kremost naturell
- 2 chili
- 2-3 fedd hvitløk
- salt, pepper og paprikakrydder etter smak
- ost til topping
Pastaringer
- 4 egg
- 125 g kremost
- 5 ts fiberhusk
- Forvarm ovn til 225°C.
- Ha paprikaene på et bakepapirkledd bakebrett og stek på midterste rille i ca 20-25 minutter. Snu av og til.
- Når paprikaene er ferdigstekt har du dem over i en varmebestandig bolle og dekker med alumiumfolie.
- La hvile i ca 5-10 minutter. De fortsetter å "koke" under folien.
- Fjern stilken, frø og skall og kjør paprikakjøttet i blender til du får en fin purrè.
- Ha finhakket hvitløk og chili i en kjele og fres i litt olje.
- Ha fløte, kremost og paprikapurrè i kjelen og rør til kremosten er helt oppløst.
- Smak til med salt og pepper.
- Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
- Bruk to gafler og riv ferdigstekte kyllingfileter til du får fine strimler. Krydre med salt, pepper og paprikapulver.
- Stek sjampinjong og løk til løken er mør og ha over i kyllingen.
- Legg blandingen i en ildfast form.
- Lag pastaringer:
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
- Pisk eggene luftig.
- Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk deigen lett opp igjen.
- Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
- Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
- Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
- Skjær ringer uten å "løse de opp". (se illustrasjon i hovedinnlegg).
- Fordel ringene på kyllingen og hell deretter over paprikasausen.
- Ha på ost og stek gratengen midt i ovnen i ca 25 minutter på 210°C.
Pingback: Keto Hvitløksbrød - Stjerne! - Fett & Forstand
Såååååå godt!!!
Pingback: Lavkarbo pølse- og makaronigrateng! - Fett & Forstand