Pulled chicken-form med kremet paprikasaus og pasta!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 400 g ferdigstekt kyllingfilet (ca 500 g rå)
  • ca 400 g hel paprika
  • 100 g sjampinjong
  • 2 medium løk
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 2 chili
  • 2-3 fedd hvitløk
  • salt, pepper og paprikakrydder etter smak
  • ost til topping

Pastaringer
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 5 ts fiberhusk
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 225°C.
  2. Ha paprikaene på et bakepapirkledd bakebrett og stek på midterste rille i ca 20-25 minutter. Snu av og til.
  3. Når paprikaene er ferdigstekt har du dem over i en varmebestandig bolle og dekker med alumiumfolie.
  4. La hvile i ca 5-10 minutter. De fortsetter å "koke" under folien.
  5. Fjern stilken, frø og skall og kjør paprikakjøttet i blender til du får en fin purrè.
  6. Ha finhakket hvitløk og chili i en kjele og fres i litt olje.
  7. Ha fløte, kremost og paprikapurrè i kjelen og rør til kremosten er helt oppløst.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
  10. Bruk to gafler og riv ferdigstekte kyllingfileter til du får fine strimler. Krydre med salt, pepper og paprikapulver.
  11. Stek sjampinjong og løk til løken er mør og ha over i kyllingen.
  12. Legg blandingen i en ildfast form.
  13. Lag pastaringer:
  14. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  15. Pisk eggene luftig.
  16. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
  17. La hvile i 10 minutter.
  18. Pisk deigen lett opp igjen.
  19. Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
  20. Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
  21. Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
  22. Skjær ringer uten å "løse de opp". (se illustrasjon i hovedinnlegg).
  23. Fordel ringene på kyllingen og hell deretter over paprikasausen.
  24. Ha på ost og stek gratengen midt i ovnen i ca 25 minutter på 210°C.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/pulled-chicken-form-med-pasta-og-kremet-paprikasaus/