Pulled chicken-form med kremet paprikasaus og pasta!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 400 g ferdigstekt kyllingfilet (ca 500 g rå)
- ca 400 g hel paprika
- 100 g sjampinjong
- 2 medium løk
- 3 dl fløte
- 125 g kremost naturell
- 2 chili
- 2-3 fedd hvitløk
- salt, pepper og paprikakrydder etter smak
- ost til topping
- 4 egg
- 125 g kremost
- 5 ts fiberhusk
- Forvarm ovn til 225°C.
- Ha paprikaene på et bakepapirkledd bakebrett og stek på midterste rille i ca 20-25 minutter. Snu av og til.
- Når paprikaene er ferdigstekt har du dem over i en varmebestandig bolle og dekker med alumiumfolie.
- La hvile i ca 5-10 minutter. De fortsetter å "koke" under folien.
- Fjern stilken, frø og skall og kjør paprikakjøttet i blender til du får en fin purrè.
- Ha finhakket hvitløk og chili i en kjele og fres i litt olje.
- Ha fløte, kremost og paprikapurrè i kjelen og rør til kremosten er helt oppløst.
- Smak til med salt og pepper.
- Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
- Bruk to gafler og riv ferdigstekte kyllingfileter til du får fine strimler. Krydre med salt, pepper og paprikapulver.
- Stek sjampinjong og løk til løken er mør og ha over i kyllingen.
- Legg blandingen i en ildfast form.
- Lag pastaringer:
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
- Pisk eggene luftig.
- Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk deigen lett opp igjen.
- Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
- Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
- Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
- Skjær ringer uten å "løse de opp". (se illustrasjon i hovedinnlegg).
- Fordel ringene på kyllingen og hell deretter over paprikasausen.
- Ha på ost og stek gratengen midt i ovnen i ca 25 minutter på 210°C.
Kcal: 171 - Fett: 13,8 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 8,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/pulled-chicken-form-med-pasta-og-kremet-paprikasaus/
3.5.3251