Lavkarbo pølse- og makaronigrateng!

Lavkarbo pølse- og makaronigrateng!

Lavkarbo pølse- og makaronigrateng!
Lavkarbo pølse- og makaronigratent? Ja, du leste riktig! Jeg husker godt pølse- og makaronigratengen vi lagde på skolekjøkkenet på 90-tallet. Det er den eneste oppskriften fra skolekjøkkenet jeg tok med meg videre i livet og har laget MANGE ganger siden.  Vi har naturligvis ikke spist det siden vi la om kostholdet i slutten av 2017, og det har såvisst vært et savn.

Etter suksessen med å bruke lavkarbopasta i kyllingretten vi lagde her om dagen, vandret tankene umiddelbart avgårde til pølse- og makaronigrateng knust ned i smeltet smør. Da var det bare å hive seg rundt da! Jeg må innrømme at jeg var meget skeptisk. Det hadde vi ingen grunn til å være, for retten smaker AKKURAT det samme som den alltid har gjort. Om ikke bedre!? Som en skikkelig bonus er toppingen ENDA sprøere enn det kan får med griljermel! Server gjerne med smeltet smør og råkostsalat. Håper det smaker 🙂

Lavkarbo pølse- og makaronigrateng!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 150 g revet ost
  • Salt, pepper og muskatnøtt etter smak (sistnevnte kan sløyfes)
  • 600 g valgfri pølse eller skinke
  • 1 egg separert

"Makaroni"
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 5 ts fiberhusk

Topping
  • 100 g mandler
  • 60 g revet ost
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
  3. Gi et oppkok la småputre i ca 5 minutter til sausen tykner noe.
  4. Rør inn ost til det er helt smeltet inn i sausen.
  5. Smak til med salt, pepper og eventuelt muskat og ta kjelen av platen.
  6. Lag pastaringer:
  7. Pisk eggene luftig.
  8. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
  9. La hvile i 10 minutter.
  10. Pisk deigen lett opp igjen.
  11. Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
  12. Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
  13. Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
  14. Skjær ringer og del deretter ringene i to.
  15. Ha pølsebiter og "makaroni" i ostesausen.
  16. Rør inn eggeplommen.
  17. Stivpisk eggehviten og vend det forsiktig inn i sausen.
  18. Fordel blandingen i en ildfast form.
  19. Knus mandler i en foodprosessor eller blender. Ha deretter i ost og puls et par ganger.
  20. Fordel blandingen på toppen av gratengen og stek på nest nederste rille på 200°C i 35 minutter.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.