Lavkarbo pølse- og makaronigrateng!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 3 dl fløte
- 125 g kremost naturell
- 150 g revet ost
- Salt, pepper og muskatnøtt etter smak (sistnevnte kan sløyfes)
- 600 g valgfri pølse eller skinke
- 1 egg separert
- 4 egg
- 125 g kremost
- 5 ts fiberhusk
- 100 g mandler
- 60 g revet ost
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
- Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
- Gi et oppkok la småputre i ca 5 minutter til sausen tykner noe.
- Rør inn ost til det er helt smeltet inn i sausen.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt muskat og ta kjelen av platen.
- Lag pastaringer:
- Pisk eggene luftig.
- Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk deigen lett opp igjen.
- Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
- Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
- Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
- Skjær ringer og del deretter ringene i to.
- Ha pølsebiter og "makaroni" i ostesausen.
- Rør inn eggeplommen.
- Stivpisk eggehviten og vend det forsiktig inn i sausen.
- Fordel blandingen i en ildfast form.
- Knus mandler i en foodprosessor eller blender. Ha deretter i ost og puls et par ganger.
- Fordel blandingen på toppen av gratengen og stek på nest nederste rille på 200°C i 35 minutter.
Kcal: 272 - Fett: 23,8 - Karbohydrater: 2,1 - Protein: 11,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-polse-og-makaronigrateng/
3.5.3251