Lavkarbo pølse- og makaronigrateng!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 150 g revet ost
  • Salt, pepper og muskatnøtt etter smak (sistnevnte kan sløyfes)
  • 600 g valgfri pølse eller skinke
  • 1 egg separert

"Makaroni"
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 5 ts fiberhusk

Topping
  • 100 g mandler
  • 60 g revet ost
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
  3. Gi et oppkok la småputre i ca 5 minutter til sausen tykner noe.
  4. Rør inn ost til det er helt smeltet inn i sausen.
  5. Smak til med salt, pepper og eventuelt muskat og ta kjelen av platen.
  6. Lag pastaringer:
  7. Pisk eggene luftig.
  8. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
  9. La hvile i 10 minutter.
  10. Pisk deigen lett opp igjen.
  11. Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
  12. Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
  13. Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
  14. Skjær ringer og del deretter ringene i to.
  15. Ha pølsebiter og "makaroni" i ostesausen.
  16. Rør inn eggeplommen.
  17. Stivpisk eggehviten og vend det forsiktig inn i sausen.
  18. Fordel blandingen i en ildfast form.
  19. Knus mandler i en foodprosessor eller blender. Ha deretter i ost og puls et par ganger.
  20. Fordel blandingen på toppen av gratengen og stek på nest nederste rille på 200°C i 35 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 272 - Fett: 23,8 - Karbohydrater: 2,1 - Protein: 11,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-polse-og-makaronigrateng/