Keto Fiskegrateng med “Makaroni”! – Mange har etterlyst flere oppskrifter med fisk, og det har vi tenkt å gjøre noe med! Vi har alt en oppskrift på fiskegrateng, men dette er en ny versjon med ekte fake “makaroni” og en nydelig muskatkrydret hvitsaus! (hørtes det litt ut som reklame nå kanskje?) haha!
Fiskegrateng er husmannskost så det hyler etter, og vi har alltid spist det med potet, gulrot og haugevis med stekt bacon og baconfett! Poteten er bytta ut med sellerirot, og gulroten med babygulrot som har noe mindre karbohydrater. Alt i alt et meget sunt lavkarbo-måltid! Vår keto fiskegrateng vil vi tørre påstå smaker veldig likt originalt! Du kan selvsagt eksperimentere med ingrediensene selv. Noe liker glasert løk i fiskegrateng for eksempel!
Du kan bruke akkurat den fisken du ønsker, selv brukte vi en blanding av torsk og sei. Server gjerne med sellerirot eller hokkaidogresskar i terninger, kokte grønnsaker og rikelig med sprøstekt bacon med masse baconfett! Råkostsalat er også veldig godt til fiskegrateng!
- 3 dl fløte
- 125 g kremost naturell
- 150 g revet ost
- Salt, pepper og muskatnøtt etter smak (sistnevnte kan sløyfes)
- 600 g valgfri ferdigtrekt hvitfisk (vi brukte torsk og sei)
- 2 egg separert
"Makaroni"
- 4 egg
- 125 g kremost
- 5 ts fiberhusk
Topping
- 100 g mandler
- 60 g revet ost
Alternativ Topping (uten nøtter)
- 60 g kaldt smør
- 60 g hvitost
- 30 g havrefiber eller pofiber
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
- Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
- Gi et oppkok la småputre i ca 2-3 minutter til sausen tykner noe.
- Ta kjelen av plata og la avkjøle i et par minutter. Rør inn ost til det er helt smeltet inn i sausen.
- Smak til med salt, pepper og muskat.
- Rør inn 2 eggeplommer.
- Lag "Makaroni":
- Pisk 4 egg luftig.
- Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk deigen lett opp igjen.
- Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
- Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
- Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
- Skjær ringer og del deretter ringene i to.
- Rør fisken og "makaroni" i hvitsausen.
- Stivpisk eggehviten av 2 egg og vend det forsiktig inn i gratengen.
- Fordel blandingen i en ildfast form.
- Knus mandler i en foodprosessor eller blender. Ha deretter i ost og puls et par ganger.
- Puls alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller blender til det går en "kornete" konsistens.
Pingback: Vaniljesaus! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
Pingback: Fiskepinner! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Sommerlig råkostsalat! - Fett & Forstand
Idag hadde vi også nydelig fiskegrateng til middag. Og som makaroni bruker jeg shirataki(sjøgress)nudler. De kan kjøpes på nett og er helt uten karbohydrater…..
Så kult! Tusen takk for tips 🙂