Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) – Ja, det er faktisk mulig! Ideen fikk vi når vi lagde berlinerbollene. Donuts har akkurat samme grunnoppskrift, men en litt annerledes fremgangsmåte.

Så var det jo glazen da. Her er det bare å bruke fantasien! Vi har dyppet de i sukkerfri hvit og mørk sjokolade som er smeltet over vannbad. Sukkerfri sjokolade får du kjøpt på helsekostbutikker og Tights.no. Tåler du maltitol kan du bruke Cloetta sukkerfri mørk- og melkesjokolade fra dagligvarebutikken. De rosa er laget av Sukrinmelis og bringebærcoulis. Oppskriften er veldig enkel: Ha en raus mengde Sukrinmelis og tilføy bringebærcoulis teskje for teskje til du oppnår ønsket konsistens. Vi brukte ca 50 g Sukrinmelis til 4 rause ts bringebærcoulis. Deretter drysset vi over frysetørkede bringebær. Vi hadde også planer om å lage noen med  sukkerfri karamellsaus men det får bli til neste gang.

Det som er litt skummelt med donuts er at det er litt vanskelig å stoppe å spise. Fordelen er at det ikke gjør så veldig mye siden disse inneholder svært lite karbohydrater. Grovt regnet ca 0.8 h pr donut (uten glasur – det kommer i tillegg og avhenger dermed hva du bruker). Uansett kan keto donuts nytes med god samvittighet.

Det skal gå an å lage i airfryer for de av dere som ikke er helt fortrolige med frityr. Vi har ikke prøvd selv men i følge en av våre kjære følgere så stekte hun berlinerbollene på 160 grader i ca 12 minutter og snudde de etter ca halve steketiden. Jeg vil tro det er samme for donuts.

Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
 
Se hovedinnlegg for tips om glaze!
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Varm fløte og vann til fingervarmt.
 2. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
 3. Mål opp de tørre ingrediensene.
 4. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
 5. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
 6. Del deigen i 6 - 8 like store deler.
 7. Form donuts ved å rulle en pølse som klemmer litt flat i endene så du kan skøyte endene ved å overappe de. Form de gjerne rundt et shotglass eller lignende. Klem skøyten godt sammen.
 8. Ha over på et bakebrett og la hvile i ca 30 minutter.
 9. Varm frityrolje i en kjele som tåler høy varme. Oljen skal nå 160g. Hvis du ikke har et steketermometer kan du teste oljen med et kjøkkenredskap i tre. Når oljen freser/bobler rundt treredskapet er oljen varm nok.
 10. Stek donuts i ca 5 minutter. Snu innimellom.
 11. La renne av på kjøkkenpapir og avkjøle godt.
 12. For tips til glasur - se hovedinnlegg.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 207 - Fett: 16,3 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 4,9

 

One Comment

 1. Pingback: Smultringer! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.