Fiskegrateng

Som jeg har savnet klassisk fiskegrateng med makaroni og muskat! Champinjong høres kanskje rart ut i en fiskegrateng, men den er smaksnøytral og gir en skikkelig “makaroni feel” i gratengen.

Klassisk fiskegrateng - Lavkarbo
 
Server gjerne med stekt bacon, råkost og lavkarbo flatbrød.
Skrevet av:
Ingredienser
  • 2 dl fløte
  • 1 dl vann
  • 1 toppet ss kremost
  • 100 g revet mozarella
  • 1 ss smør
  • 1-2 ts muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • 1 strøken ts Xanthan gum (evt johannesbrødkjernemel)
  • 600-700 g valgfri fisk
  • 150 g champinjonger i terninger
  • 5-6 tynne skiver sellerirot (tenk lasagneplater)
  • 2 egg
  • 1 håndfull mandelmel (IKKE fettredusert)
  • 50 g revet ost
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200ºC.
  2. Smelt smør i en kjele og tilsett kremost.
  3. Rør til det er godt blandet.
  4. Ha i fløte og vann og la koke opp.
  5. Ta platen av kjelen og rør inn mozarella.
  6. Sett kjelen på plata igjen på medium varme.
  7. Rør til du får en jevn saus. Den kan virke litt "deigete" først men det går seg til.
  8. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
  9. Ha til slutt i xanthan gum, litt etter litt (NB: sausen tykner relativt fort så pass på at du ikke har i for mye).
  10. Skjær fisken i passe biter (du kan bruke rå eller ferdigkokt).
  11. Ha champinjongterningene og fisken i hvitsausen.
  12. Skill eggene og vend plommene inn i blandingen.
  13. Stivpisk eggehviten og vend forsiktig inn.
  14. Ha halve fiskeblandingen i en ildfast form.
  15. Legg på skiver av sellerirot .
  16. Ha i resten av blandingen.
  17. Kvern mandelmel og revet ost sammen i en foodprosessor eller blender og strø jevnt over toppen.
  18. Stek i 40 minutter midt i ovnen.
  19. La gratengen hvile i 10-15 minutter før servering.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.