Vårt beste lavkarbobrød

 

Første versjon – med 50 g linfrømel, 50 g chiafrø og 1 ss fiberhusk.

Vi elsker å bake! Før kostholdsomleggingen hadde vi akkurat funnet på den perfekte brødoppskriften basert på havregrøt. Etter vi lagde hampfrøgrøten som vi begge syntes minte om havregrøt kom jeg til å tenke på dette brødet. Hva om vi prøver å lage en lavkarboversjon av havregrøtbrødet? Dermed var eksperimenteringen igang (and still). Resultatet ble et kjempegodt og saftig brød, med sprø skorpe og en deilig duft og smak av hjemmelaget “brødbrød”. Konsistensen er ikke kakete eller sleip som jeg syns mange andre lavkarbobrød kan være. Det skal nok godt gjøres å få til den typiske brødkonsistensen uten bruk av korn og gjær, men denne er det desidert nærmeste “brødbrød” vi har kommet.

Vårt beste lavkarbobrød
 
NBNBNB: Oppgradert versjon 06.10.18. kuttet ned mengden på enkelte ingredienser og glemte med en feiltagelse fiberhusk. Brødet ble enda mer luftig 🙂
Skrevet av:
Ingredienser
  • 1 batch av hampfrøgrøten
  • 4 egg
  • 30 ml eplecidereddik
  • (50) 30 g knuste chiafrø (lag evt selv i blender)
  • 100 mandelmel (IKKE fettredusert)
  • 100 g revet ost
  • (50) 30 g linfrømel (lag evt selv i blender)
  • 1 ss Fiberhusk (kan sløyfes for enda luftigere brød)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 klype salt
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180 ºC.
  2. Pisk sammen egg, knuste chiafrø, linfrømel (eller knuste linfrø) og eddik.
  3. La blandingen svelle i 10 minutter.
  4. Tilsett grøten og bland godt.
  5. Kvern mandelmel og revet ost sammen til det blir kornete (anbefaler blender eller foodprosessor).
  6. Ha dette samt resterende ingredienser i det våte og bland godt.
  7. Ha deigen over i en brødform.
  8. Stek midt i ovnen i 80 minutter. Du kan godt steke brødet uten brødformen den siste halvtimen for ekstra sprø skorpe!
  9. Avkjøles på rist og oppbevares kjølig.

 

 

6 Comments

  1. Elizabeth Marie

    Wow dette brødet er både supergodt og har lang holdbarhet (2 uker) uten å miste konsistensen. Min svigerinne og jeg bakte med fiberhusk.

     
  2. Elisabeth Sannerhaugen

    Kan jeg få spørre hva en batch av hampfrøgrøten er? Må jeg lage hampfrøgrøt? Hilsen en nybegynner 🙈😊

     
    • Hei ♡ ja akkurat denne oppskriften er basert på hampfrøgrøt. Jeg ser jeg hsr glemt å linke til oppskriften, men du finner den hvis du søker etter “hampfrøgrøt” i søkefeltet ♡ en annen god oppskrift på brød som krever mindre tid er “slumpbrød” oppskriften vår ♡

       
  3. Gøril Renate

    Hei, takk for mange fristende oppskrifter 🙂 Jeg lurer på om hampfrø og Xanthan gum er ketovennlig? Hvis ikke, har du noen gode tips til erstattere? Og hva er en batch? 🙂 Tusen takk! Vennlig hilsen en som endelig har kommet i ketose.

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.