Vårt beste lavkarbobrød
 
 
NBNBNB: Oppgradert versjon 06.10.18. kuttet ned mengden på enkelte ingredienser og glemte med en feiltagelse fiberhusk. Brødet ble enda mer luftig :)
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 1 batch av hampfrøgrøten
  • 4 egg
  • 30 ml eplecidereddik
  • (50) 30 g knuste chiafrø (lag evt selv i blender)
  • 100 mandelmel (IKKE fettredusert)
  • 100 g revet ost
  • (50) 30 g linfrømel (lag evt selv i blender)
  • 1 ss Fiberhusk (kan sløyfes for enda luftigere brød)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 klype salt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180 ºC.
  2. Pisk sammen egg, knuste chiafrø, linfrømel (eller knuste linfrø) og eddik.
  3. La blandingen svelle i 10 minutter.
  4. Tilsett grøten og bland godt.
  5. Kvern mandelmel og revet ost sammen til det blir kornete (anbefaler blender eller foodprosessor).
  6. Ha dette samt resterende ingredienser i det våte og bland godt.
  7. Ha deigen over i en brødform.
  8. Stek midt i ovnen i 80 minutter. Du kan godt steke brødet uten brødformen den siste halvtimen for ekstra sprø skorpe!
  9. Avkjøles på rist og oppbevares kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/vart-beste-lavkarbobrod/