Vårt beste lavkarbobrød
Skrevet av: Fett & Forstand
- 1 batch av hampfrøgrøten
- 4 egg
- 30 ml eplecidereddik
- (50) 30 g knuste chiafrø (lag evt selv i blender)
- 100 mandelmel (IKKE fettredusert)
- 100 g revet ost
- (50) 30 g linfrømel (lag evt selv i blender)
- 1 ss Fiberhusk (kan sløyfes for enda luftigere brød)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 klype salt
- Forvarm ovn til 180 ºC.
- Pisk sammen egg, knuste chiafrø, linfrømel (eller knuste linfrø) og eddik.
- La blandingen svelle i 10 minutter.
- Tilsett grøten og bland godt.
- Kvern mandelmel og revet ost sammen til det blir kornete (anbefaler blender eller foodprosessor).
- Ha dette samt resterende ingredienser i det våte og bland godt.
- Ha deigen over i en brødform.
- Stek midt i ovnen i 80 minutter. Du kan godt steke brødet uten brødformen den siste halvtimen for ekstra sprø skorpe!
- Avkjøles på rist og oppbevares kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/vart-beste-lavkarbobrod/
3.5.3251