Keto Fiskegrateng med "Makaroni"!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 150 g revet ost
  • Salt, pepper og muskatnøtt etter smak (sistnevnte kan sløyfes)
  • 600 g valgfri ferdigtrekt hvitfisk (vi brukte torsk og sei)
  • 2 egg separert

"Makaroni"
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 5 ts fiberhusk

Topping
  • 100 g mandler
  • 60 g revet ost

Alternativ Topping (uten nøtter)
  • 60 g kaldt smør
  • 60 g hvitost
  • 30 g havrefiber eller pofiber
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
  3. Gi et oppkok la småputre i ca 2-3 minutter til sausen tykner noe.
  4. Ta kjelen av plata og la avkjøle i et par minutter. Rør inn ost til det er helt smeltet inn i sausen.
  5. Smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Rør inn 2 eggeplommer.
  7. Lag "Makaroni":
  8. Pisk 4 egg luftig.
  9. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
  10. La hvile i 10 minutter.
  11. Pisk deigen lett opp igjen.
  12. Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
  13. Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
  14. Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
  15. Skjær ringer og del deretter ringene i to.
  16. Rør fisken og "makaroni" i hvitsausen.
  17. Stivpisk eggehviten av 2 egg og vend det forsiktig inn i gratengen.
  18. Fordel blandingen i en ildfast form.
Topping
  1. Knus mandler i en foodprosessor eller blender. Ha deretter i ost og puls et par ganger.
Alternativ Topping (uten nøtter)
  1. Puls alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller blender til det går en "kornete" konsistens.
Fordel blandingen på toppen av gratengen og stek på nest nederste rille på 200°C i 35 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 250 - Fett: 20,6 - Karbohydrater: 1,2 - Protein: 13,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/keto-fiskegrateng-med-makaroni/