Keto Fiskegrateng med "Makaroni"!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
- 3 dl fløte
- 125 g kremost naturell
- 150 g revet ost
- Salt, pepper og muskatnøtt etter smak (sistnevnte kan sløyfes)
- 600 g valgfri ferdigtrekt hvitfisk (vi brukte torsk og sei)
- 2 egg separert
- 4 egg
- 125 g kremost
- 5 ts fiberhusk
- 100 g mandler
- 60 g revet ost
- 60 g kaldt smør
- 60 g hvitost
- 30 g havrefiber eller pofiber
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
- Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
- Gi et oppkok la småputre i ca 2-3 minutter til sausen tykner noe.
- Ta kjelen av plata og la avkjøle i et par minutter. Rør inn ost til det er helt smeltet inn i sausen.
- Smak til med salt, pepper og muskat.
- Rør inn 2 eggeplommer.
- Lag "Makaroni":
- Pisk 4 egg luftig.
- Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk deigen lett opp igjen.
- Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
- Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
- Ta ut av ovn og rull sammen til en pølse.
- Skjær ringer og del deretter ringene i to.
- Rør fisken og "makaroni" i hvitsausen.
- Stivpisk eggehviten av 2 egg og vend det forsiktig inn i gratengen.
- Fordel blandingen i en ildfast form.
- Knus mandler i en foodprosessor eller blender. Ha deretter i ost og puls et par ganger.
- Puls alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller blender til det går en "kornete" konsistens.
Kcal: 250 - Fett: 20,6 - Karbohydrater: 1,2 - Protein: 13,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/keto-fiskegrateng-med-makaroni/
3.5.3251