Lavkarbo Skoleboller – Ny og bedre oppskrift!

Lavkarbo Skoleboller!
Lavkarbo Skoleboller!
Lavkarbo Skoleboller!
Lavkarbo Skoleboller – Ny og bedre oppskrift! Disse fantastiske skolebollene er basert på en av våre desidert mest populære oppskrifter på bakst, nemlig våre lyse og luftige lavkarborundstykker! Vi har fått tips av noen av våre følgere at det visstnok fungerer å knuse mozzarellaen rett i deigen uten å smelte den, men vi har ikke forsøkt det selv. For de som sliter med å blande inn den smelta osten i resten kan dette være en fin løsning. Oppskrift på vår fantastiske og enkle vaniljekrem finner du her.

Lavkarbo Skoleboller!
 
Oppskrift på vaniljekrem er linket i hovedinnlegg.
Skrevet av:
Serveringer: 6 store boller
Ingredienser:
Bolledeig
  • 4 egg
  • 200 g cottage cheese
  • 100 g mandelmel
  • 65 g fettredusert sesammel (kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ss eplecidereddik
  • 70 g Sukrin Gold
  • 30 g (2 ss ) Fiberhusk
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
  • 1 ts kardemomme

Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 1 dl (50g) sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
  • Kokosmasse til dypping (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Boller
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 6 like store deler.
  8. Form bollene med godt med olje på hendene.
  9. Lag et lite søkk i midten til vaniljekremen.
  10. Stek midt i ovnen i 30 minutter.
  11. Ha på vaniljekrem og stek i 5 minutter. Du kan også gjøre som oss og ha den på rå (oppskrift på vaniljekrem er linket i hovedinnlegg)
  12. Avkjøl på rist og ha deretter på glasur og kokos.

Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel glasuren på bollene og dypp tilslutt bollene i kokosmasse.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 224 - Fett: 14,5 - Karbohydrater: 2,7 - Protein: 17,6

 

2 Comments

  1. Pingback: Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Keto Kanelknuter! (nøttefri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.