Oppskrift på vaniljekrem er linket i hovedinnlegg.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 store boller
Ingredienser:
Bolledeig
4 egg
200 g cottage cheese
100 g mandelmel
65 g fettredusert sesammel (kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
2 ts bakepulver
½ ts natron
½ ss eplecidereddik
70 g Sukrin Gold
30 g (2 ss ) Fiberhusk
1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
1 ts kardemomme
Glasur
60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
2 ss smeltet smør
2 ss fløte
1 dl (50g) sukrinmelis
Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
Kokosmasse til dypping (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Boller
Forvarm ovnen til 180°C.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
Del deigen i 6 like store deler.
Form bollene med godt med olje på hendene.
Lag et lite søkk i midten til vaniljekremen.
Stek midt i ovnen i 30 minutter.
Ha på vaniljekrem og stek i 5 minutter. Du kan også gjøre som oss og ha den på rå (oppskrift på vaniljekrem er linket i hovedinnlegg)
Avkjøl på rist og ha deretter på glasur og kokos.
Glasur
Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
Fordel glasuren på bollene og dypp tilslutt bollene i kokosmasse.