Lavkarbo Skoleboller!
 
 
Oppskrift på vaniljekrem er linket i hovedinnlegg.
Skrevet av:
Serveringer: 6 store boller
Ingredienser
Bolledeig
  • 4 egg
  • 200 g cottage cheese
  • 100 g mandelmel
  • 65 g fettredusert sesammel (kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ss eplecidereddik
  • 70 g Sukrin Gold
  • 30 g (2 ss ) Fiberhusk
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
  • 1 ts kardemomme

Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 1 dl (50g) sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
  • Kokosmasse til dypping (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Boller
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 6 like store deler.
  8. Form bollene med godt med olje på hendene.
  9. Lag et lite søkk i midten til vaniljekremen.
  10. Stek midt i ovnen i 30 minutter.
  11. Ha på vaniljekrem og stek i 5 minutter. Du kan også gjøre som oss og ha den på rå (oppskrift på vaniljekrem er linket i hovedinnlegg)
  12. Avkjøl på rist og ha deretter på glasur og kokos.

Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel glasuren på bollene og dypp tilslutt bollene i kokosmasse.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/sotbakst/lavkarbo-skoleboller-ny-og-bedre-oppskrift/