Kanelknuter med Ostekrem & Blåbærsyltetøy! (Keto) – Fastelavn, Morsdag og Valentines i 2021 er på en og samme dag! Derfor hadde vi lyst å lage en hybrid-fastelavnsbolle! Kanelknuter med ostekrem og blåbærsyltetøy kombinerer saftige kanelknuter, fyldig ostekrem og søtt blåbærsyltetøy!
VI har jo allerede to oppskrifter på Fastelavnsboller på bloggen, noe for enhver smak og behov. Disse er basert på den allsidige deigen vår, først utviklet til Berlinerboller, så polarbrød, pizzasnurrer og mye mer. Inspirasjonen til alle disse oppskriftene av deigen kommer som perler på en slor fra medlemmene i Facebookgruppa vår. Deigen er veldig allsidig, og det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan bruke den til!
Kanelknuter med Ostekrem & Blåbærsyltetøy er selvsagt keto-vennlige, men alt med måte! Vi har brukt vår oppskrift på blåbærsyltetøy, men du kan godt bruke annet sukkerfritt syltetøy. For tips til hvordan man formen knutene kan du se vår andre oppskrift på kanelknuter. Hva slags lavkarbo herligheter lager dere 14.Februar i år?
- 2 egg (størrelse M/L)
- 1,5 dl fløte
- ½ dl vann
- 50-60 g havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
- 15 g fiberhusk
- ¼ ts xanthangum
- 1 ts tørrgjær
- 2 ss monster tagasøtt , Finesse Bakesukker eller Tagatesse
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- Kanel og Sukrin Gold
Ostekrem
- 2 dl kremfløte
- 125 g Kremost
- 0,5 ts vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
- 25 g monster tagasøtt, Tagatesse
- Blåbærsyltetøy - se hovedinnlegg for tips
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Varm fløte og vann til fingervarmt.
- Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
- Kjevle ut deigen mellom to bakeark smurt med olje.
- Dryss kanel og Sukrin Gold på deigen og brett deigen i to.
- Skjær strimler på ca 2 cm tykkelse og tvinn de til en spiral.
- Snurr spiralen rundt to fingre og dytt enden inn i midten nedenfra.
- Gjenta med resten av deigen.
- Stek på midterste rille i 25-30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Ostekrem
- Pisk krem av fløten og sett til side.
- Pisk sammen kremost, Tagatesse og vaniljeekstrakt til det blir luftig.
- Vend inn den ferdigpiskede kremen og ha over i en kakesprøyte.
- Fordel krem og blåbærsyltetøy på kanelknutene.
Pingback: Fastelavnsboller 2021! (Keto, Nøttefri, Glutenfri) - Fett & Forstand