Kanelsnurrer med ostekrem og blåbærsyltetøy!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Kanelknuter

Ostekrem
  • 2 dl kremfløte
  • 125 g Kremost
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
  • 25 g monster tagasøtt, Tagatesse
  • Blåbærsyltetøy - se hovedinnlegg for tips
Fremgangsmåte:
Kanelknuter
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
  8. Kjevle ut deigen mellom to bakeark smurt med olje.
  9. Dryss kanel og Sukrin Gold på deigen og brett deigen i to.
  10. Skjær strimler på ca 2 cm tykkelse og tvinn de til en spiral.
  11. Snurr spiralen rundt to fingre og dytt enden inn i midten nedenfra.
  12. Gjenta med resten av deigen.
  13. Stek på midterste rille i 25-30 minutter.
  14. Avkjøl på rist.

Ostekrem
  1. Pisk krem av fløten og sett til side.
  2. Pisk sammen kremost, Tagatesse og vaniljeekstrakt til det blir luftig.
  3. Vend inn den ferdigpiskede kremen og ha over i en kakesprøyte.
  4. Fordel krem og blåbærsyltetøy på kanelknutene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 256 - Fett: 21,9 - Karbohydrater: 3 - Protein: 5,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/sotbakst/kanelknuter-med-ostekrem-blabaersyltetoy-keto/