Lyst Lavkarbo Landbrød! – et nydelig brød med sprø skorpe. Brødet er også veldig godt ristet. Brødet er også supert å fryse i skiver! La de tine på kjøkkenbenken eller i brødristeren, nydelig! Flytende eggehviter fås blant annet på Ultimight.no eller XXL. Bruker du eggehviter fra ferske egg kan du jo for eksempel lage vaniljekrem av eggeplommene som blir til overs? Lyst Lavkarbo Landbrød er en av-art av vår Pan Rùstico – Rustikk brød.
- 250 g fersk mozzarella
- 1,5 dl flytende eggehvite
- 3 hele egg - medium
- 80 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 40 g pofiber
- 3 strøkne ss Fiberhusk
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 strøken ts natron
- 3 ss eplecidereddik
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
- Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- La deigen hvile i 5 minutter. Hvis den etter dette føles feldig fuktig og vanskelig å forme kan du ha i litt mer mandelmel eller pofiber.
- Form brødet med rikelig med olje på hendene.
- Dryss gjerne på Fettredusert sesam- eller mandelmel og skjær snitter i brødet (for den rustikke looken).
- Stekes på midterste rille i 60 minutter.
- Avkjøles på rist.
Hei. Kan man steke brødet i brødform (vanlig/silikon?) eller ev. i jerngryte?
Det skal gå fint 🙂
Veldig godt brød! Falt godt i smak hjemme hos oss. Det eneste jeg sliter litt med er at jeg føler at de lavkarbo-brødene jeg har testet blir så fuktig i midten. Kan man f.eks. senke temperatur på stekeovnen og heller la det stå litt lengre? Hjelper det?
Tips taes imot med takk!
Hei 🙂 Tusen takk 🙂 Det kan godt hende det funker 🙂 Ellers kan vi varmt anbefale brødrister! 🙂
Pingback: Keto Kavring (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand
Bakte dette i dag, skal ha det til krabbe nå i kveld. Brødet ser kjempeflott ut, men det ble noe mer brunt enn ditt, mulig på grunn av at jeg ikke hadde profiber, men brukte noe som heter fibrex eller noe sånt. Blir spennende og se om det smaker godt 🙂
Hei, spennende 🙂 fibrex er fiber fra sukkeroe mens pofiber er fiber fra potet. Begge er lav på karbo men har ulik smak og egenskap 🙂 håper brødet ble godt likevel 🙂
Hei 🙂 Kan jeg bruke fettredusert mandelmel? Hvor mye eventuelt skal jeg bruke av den hvis det går?
Heisann😊tenkte å prøve å lage dette brødet nå, men bare lurer på en ting… skal laken til mozarellaosten være med også? 🤔😊
Beste brødet til nå. Helt fantastisk 😁
Tuusen takk, så hyggelig at du likte det 🙂
Hei! Mange spennende oppskrifter dere har lagt ut som jeg kan tenke meg og prøve. 🙂 Har prøvd meg nå på dette brødet. Ble kjempegodt på smak, men det ble mye mørkere enn det som vises på deres bilder, og fikk ikke sprø skorpe. Hva kan jeg ha gjort feil?
Hvilket merke pofiber? Vet at den fra SunnRask er mørkere i fargen 🙂 Ellers vet jeg desverre ikke hva som kan ha gått galt 🙁
Hvor mye karbo inneholder det.?
Jeg lurer også på om man kan bruke fettredusert mandelmel, jeg kjøpte nemlig feil.?
Hei 🙂 det går nok fint men da bør du øke mengden mel siden fettredusert absorberer mer væske 🙂 lykke til 🙂
Steketempratur?
180 grader 🙂 det står i oppskriften 🙂
Kan man droppe pofiber og bruke med fiberhusk istedet? Det er jo i utg.pkt samme greie? 😀
Nei desverre, de har ulike bakeegenskaper. Fiberhusk er fortykkende mens pofiber er lett fortykkende men mest for å gi masse.
hei kan jeg bruke revet mossarella i stenfir fersk
Ja det går fint 🙂
Jeg har nå prøvd å lage det brødet, men fikk det bare mørkt inni og på utsiden. Er det på grunn av at jeg ikke har hatt mozzarellaen?
Hva har du brukt som erstatning?