Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe, ja det er faktisk mulig! Oppskriften er en mildt modifisert utgave av lavkarboloffen jeg postet for noen uker siden. Rett og slett nydelig! Pssst; Foretrekker du grove rundstykker?
- 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
- 3 hele egg
- 25 g fettredusert sesammel
- 25 g fettredusert mandelmel
- 45 g pofiber
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1 ss eplecidereddik
- 2 ss Fiberhusk
- ½ ts salt
- 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
- 250 g revet hvitost (jeg brukte billigmerket "Prima" fra Rema 1000)
- egg til pensling og evt pynt (valmuefrø, sesamfrø, blanding av pofiber og fettredusert mel for mel looken)
- Forvarm ovn til 175 °C varmluft.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus revet ost til smuler i en blender eller foodprosessor.
- Ha ostesmuler, eggehviter, egg og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har. Deigen vil først kjennes løs, men den setter seg jo mer du blander.
- Fukt hendene og form 8 rundstykker.
- Pensle på egg eller vann og strø på frø, eller dryss på sesammel for "mel looken" (kan sløyfes).
- Stekes på midterste rille i 25 - 30 minutter.
- Avkjøles på rist.
Hei. Hva er best å bytte ut mandelmel med? Kan ikke spise det.
sesammel 🙂
Har du ca antall karbo pr 100g? 🙂 Har vanskelig regulert Diabets og teller karbo for å sette insulin 🙂
Ca 1,2 pr rundstykke 🙂 litt avhengig av hvilken ost du bruker. Enkelte ferdigraspede oster har litt potetmel i seg for å unngå at det klumper seg.
Spennende oppskrifter, de grove står i ovnen. Tenkte å fortsette med lyse, men har ikke fettredusert sesammel og heller ikke fettredusert mandelmel. Hvis jeg bruker vanlig mandelmel, hva skjer da. Skiller det seg pga mye fett?
Jeg tror det skal gå fint, men du må nok bruke mer 🙂 prøv deg frem, soe på med mandelmel til du får en fast deig 🙂
Takk for at du sa ifra 🙂 xanthan gum kan tilsettes om man vil tykne den litt, men det er ikke nødvendig 🙂
Pingback: Våre beste grove lavkarborundstykker! - Fett & Forstand