REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri) – Nydelig og enkelt keto-vennlig fiberrikt langpannebrød, laget med få ingredienser.
Inspirasjonen!
Denne oppskriften er en modifisert utgave av vår oppskrift på langpannebrød, et brød vi baker relativt ofte. Det hender at vi har i andre ingredienser enn det som står i oppskriften, avhengig av hva vi har i hus. Denne versjonen er basert på en slags slumping av den oppskriften. Resultatet ble et fiberrikt langpannebrød med god konsistens og tyggemotstand.
Ingrediensene!
Vi er veldig glad i hampfrø fra Tights. Hampfrø har mange potensielle helsefordeler, som for eksempel en utmerket kilde til protein og fett. De er også en utmerket kilde til vitamin E og mineraler som fosfor, kalium, natrium, magnesium, svovel, kalsium, jern og sink, samt omega 3 og 6. Hampfrø fås også kjøp på de fleste helsekostbutikker. Linfrø fås kjøp på de aller fleste dagligvarebutikker, og er essensiell i denne oppskriften på grunn av sine fortykkende og bindende bakeegenskaper.
Matprep!
Alle har vi dager der vi bare ikke makter å lage mat, og dessverre finnes det ikke ferdig brødmat å få kjøpt i butikken som er skikkelig keto-vennlig. Selv den enkleste oppskrift kan virke som et skikkelig ork av og til, og derfor er det veldig fint å kunne ha brødmat liggende i fryseren så har man på lager når man ikke orker å bake. Vi er mennesker, og av og til strekker ikke energinivået til. Bruk en dag du har overskudd til å planlegge for de dagene du ikke har det, det gjør keto så mye enklere. Skivene tines raskt på kjøkkenbenken, og enda raskere noen sekunder i mikrobølgeovn, eller i brødristeren.
- 150 g hampfrø
- 150 g linfrø
- 80 pofiber
- 60 g havrefiber
- 2 ts bakepulver
- 8 egg
- 100 g smeltet smør
- 4 dl vann
- ½ ts salt
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Knus linfrø og hampfrø i en blender eller lignende.
- Bland sammen alle de tørre ingrediensen og ha deretter i de våte ingrediensene.
- La svelle i ca 5 minutter.
- Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
- Det i 16 like deler og avkjøl på rist.
Pingback: Karbonadesmørbrød! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Kan vi bruke noe annet enn hampfrø og pofiber? Det er det jeg mangler nemlig🙈 mvh
Forsøk havrefiber og sesamfrø? 🙂
Pingback: Italiensk salat! (keto) - Fett & Forstand