REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Pizza med biff & béarnaise! (keto, glutenfri) – En mektig langpannepizza som hele familien kommer til å digge! Dryss over din favoritt béarnaise rett før servering, for den ultimate smaksopplevelsen!
Pizzabunnen!
Til vår pizza med biff & béarnaise i langpanne har vi brukt en pakke Monster Lavkarbo Fett & Forstand Bakemiks – det betyr at du selvsagt kan lage dobbel oppskrift av polarbrød-deigen istedenfor siden bakemiksen er basert på denne. Den funker nemlig utmerket til det aller meste der en normalt sett bruker lys hvetedeig, og dermed også som pizzabunn.
Fyllet i pizza med biff & béarnaise!
Fyllet har relativt få ingredienser, og du kan selvsagt bytte ut/tillegge andre ting du liker om du ønsker det. Vær obs på at grønnsakene inneholder en del vann, og man greier ikke steke ut alt vannet uten å oversteke grønnsakene. Lavkarbo/keto pizzabunner er som regel mer porøs enn vanlig hvetedeig og har en tendens til å absorbere væske og bli soggy. Derfor «siler» vi og klemmer ut overskuddsvæske før vi har den på bunnen. TIPS: ikke kast væsken, den egner seg supert i saus og gryteretter!
Béarnaise!
Vi har enda til gode å lage oppskrift på ekte bearnaise, men du finner mange oppskrifter på nett. Det finnes også ferdiglaget på butikken som bare trenger å varmes opp. Vår versjon er det vi liker å kalle «jukse-bearnaise» som er laget uten egg.
- 1 pakke Monster Lavkarbo Fett & Forstand Bakemiks + 3 dl fløte, 1 dl vann og 4 egg (eller se hovedinnlegg)
- 500 g entrecote
- 300 bacon
- 300 g sjampinjong
- 150 g løk
- 150 g paprika
- 2 fedd hvitløk
- 400 g revet ost
- 140 g tomatpure
- 3 ss sukkerfri ketchup
- ½ ss tørket estragon
- 2 ss avocadoolje eller olivenolje
- salt og pepper etter smak
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland bakemiksen med 3 dl fløte, 1 dl vann og 4 egg.
- Kjevle deigen mellom to smurte bakeark.
- Forstek bunnen i 20 minutter mens du forbereder resten.
- Skjær entrecote i strimler og krydre med salt og pepper.
- Skjær bacon, løk, paprika og sjampinjong i passe biter.
- Brun bacon i panna og ha deretter i sjampinjong og hvitløk. La brese i et par minutter før du tilsetter paprika og løk. Stek til løken blir blank. Ha fyllet over i et dørslag for å la eventuell overskuddsvæske renne av. Sett stekepanna tilbake på plata.
- Ha avocadoolje i den varme panna og fres tomatpure i et par minutter. Tilsett sukkerfri ketchup, estragon, salt og pepper.
- Fordel tomatsausen på den forstekte pizzabunnen.
- Ha deretter på bacon- og grønnsaksblandingen.
- Dryss over revet ost og fordel biffstrimlene over osten.
- Stekes i ovnen i ca 20 minutter, eller til osten er smeltet og begynt å bli litt gylden.