Fylt Hokkaido! (keto)

Fylt Hokkaido! (keto) Fylt Hokkaido! (keto) Fylt Hokkaido! (keto) Fylt Hokkaido! (keto) Fylt Hokkaido! (keto)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Fylt Hokkaido! (keto)
– Høsten er på mange måter den fineste årstiden spør du oss. Alle fine fargene, kjølige netter, og for oss som bor Nord, mørke kvelder og netter. Ikke minst er det sesong for hokkaido gresskar, vårt favoritt-tilbehør. Du finner det i de aller fleste matbutikker på denne tiden av året. Her presenterer vi fylt hokkaido, rene festmaten og en ypperlig måte å bruke super-grønnsaken på.

Fyllet!

Fyllet består av ingredienser mange ofte har i kjøleskapet, og man kan variere det etter smak. Eksperimenter gjerne med andre typer grønnsaker og krydder. Vi har brukt kjøttdeig av storfe i fyllet i vår oppskrift på fylt hokkaido, men du kan gjerne bruke andre typer kjøttdeig, slik som for eksempel kjøttdeig av lam.

Steketid!

Steketid varierer utifra størrelse og tykkelse på hokkaido-gresskaret. Du kan sjekke om det er gjennomtilberedt ved å stikke en gaffel i siden. Litt som når man sjekker at poteter er ferdigkokt. Er det vanskelig å stikke gaffelen inn må du sannsynligvis steke den lengre.

Fylt Hokkaido! (keto)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 2 stk middels Hokkaido-gresskar
  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g bacon
  • 150 g løk
  • 150 g paprika
  • 200 g sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss Sweet chili sauce
  • ½ ss timian
  • 2 ss tomatpure
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper etter smak
  • 300 - 400 g revet ost
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skyll hokkaidogresskaret godt.
  3. Kutt toppen av og skrap ut all innmaten med en skje.
  4. Finhakk grønnsaker.
  5. Kutt bacon i terninger.
  6. Stek bacon i litt smør, og tiilsett kjøttdeig når baconet er halvstekt.
  7. Tilsett hvitløk, ltimian, itt salt og pepper og stek til kjøttdeigen er brunet.
  8. Tilsett sjampinjong og grønnsaker og stek videre til løken er mør.
  9. Ha i tomatpure, sweet chili sauce og fløte og la putre i ca 5 minutter.
  10. Trekk panna av platen og tilsett halvparten av den revne osten.
  11. Fordel fyllet i gresskarene og stek i ovnen på midterste rille i 40 minutter.
  12. Ta ut av ovnen og strø over resten av osten. Stek videre i 20 minutter.
  13. NB: steketid avhenger av størrelsen på gresskaret, det kan hende det trenger litt lengre steketid, sjekk gjerne med en gaffel.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 81,13 - Fett: 5,89 - Karbohydrater: 1,69 - Protein: 4,94

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.