Fylt Hokkaido! (keto)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 2 stk middels Hokkaido-gresskar
  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g bacon
  • 150 g løk
  • 150 g paprika
  • 200 g sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss Sweet chili sauce
  • ½ ss timian
  • 2 ss tomatpure
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper etter smak
  • 300 - 400 g revet ost
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skyll hokkaidogresskaret godt.
  3. Kutt toppen av og skrap ut all innmaten med en skje.
  4. Finhakk grønnsaker.
  5. Kutt bacon i terninger.
  6. Stek bacon i litt smør, og tiilsett kjøttdeig når baconet er halvstekt.
  7. Tilsett hvitløk, ltimian, itt salt og pepper og stek til kjøttdeigen er brunet.
  8. Tilsett sjampinjong og grønnsaker og stek videre til løken er mør.
  9. Ha i tomatpure, sweet chili sauce og fløte og la putre i ca 5 minutter.
  10. Trekk panna av platen og tilsett halvparten av den revne osten.
  11. Fordel fyllet i gresskarene og stek i ovnen på midterste rille i 40 minutter.
  12. Ta ut av ovnen og strø over resten av osten. Stek videre i 20 minutter.
  13. NB: steketid avhenger av størrelsen på gresskaret, det kan hende det trenger litt lengre steketid, sjekk gjerne med en gaffel.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 81,13 - Fett: 5,89 - Karbohydrater: 1,69 - Protein: 4,94
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fylt-hokkaido-keto/