Fylt Hokkaido! (keto)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 2 stk middels Hokkaido-gresskar
- 400 g kjøttdeig
- 200 g bacon
- 150 g løk
- 150 g paprika
- 200 g sjampinjong
- 2 fedd hvitløk
- 1-2 ss Sweet chili sauce
- ½ ss timian
- 2 ss tomatpure
- 2 dl fløte
- Salt og pepper etter smak
- 300 - 400 g revet ost
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skyll hokkaidogresskaret godt.
- Kutt toppen av og skrap ut all innmaten med en skje.
- Finhakk grønnsaker.
- Kutt bacon i terninger.
- Stek bacon i litt smør, og tiilsett kjøttdeig når baconet er halvstekt.
- Tilsett hvitløk, ltimian, itt salt og pepper og stek til kjøttdeigen er brunet.
- Tilsett sjampinjong og grønnsaker og stek videre til løken er mør.
- Ha i tomatpure, sweet chili sauce og fløte og la putre i ca 5 minutter.
- Trekk panna av platen og tilsett halvparten av den revne osten.
- Fordel fyllet i gresskarene og stek i ovnen på midterste rille i 40 minutter.
- Ta ut av ovnen og strø over resten av osten. Stek videre i 20 minutter.
- NB: steketid avhenger av størrelsen på gresskaret, det kan hende det trenger litt lengre steketid, sjekk gjerne med en gaffel.
Kcal: 81,13 - Fett: 5,89 - Karbohydrater: 1,69 - Protein: 4,94
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fylt-hokkaido-keto/
3.5.3251