Hoisin Sauce! (keto, sukkerfri)

Hoisin Sauce! (keto, sukkerfri)Hoisin Sauce! (keto, sukkerfri)Hoisin Sauce! (keto, sukkerfri)Hoisin Sauce! (keto, sukkerfri)Hoisin Sauce! (keto, sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hoisin Sauce! (keto, sukkerfri)
– Enkel, smakfull og helt uten dårlig samvittighet.

Hva er Hoisin Sauce?

Hoisinsaus er laget av en kombinasjon av fermentert soyabønnepasta (eller paste av sorte bønner), hvitløk, eddik, sesamolje, krydder, chili og søtningsmiddel. Kommersielt tilberedt hoisinsaus kan ha tilsatt konserveringsmidler, stabilisatorer og fargestoffer. Det asiatiske kjøkken har alltid fascinert oss. Krydret, sur/søtt/salt, umami, crunchy og en rekke eksotiske ingredienser. De forskjellige sausene kan gjøre et helt måltid, men dessverre inneholder mange av de sukker og stivelsesrike ingredienser vi på keto må styre unna. Klassisk hoisin sauce inneholder som nevnt rikelig med brunsukker. I tillegg inneholder hoisin sauce sortbønne-paste eller fermentert soyabønne-paste, noe som ikke er spesielt lavkarbo-vennlig, og dessuten ikke enkelt å få tak i.

Vår versjon!

Vår versjon er laget etter inspirasjon av diverse oppskrifter på nett, og vi har som alltid smakt oss frem til en hoisin sauce våre ganer elsker! Den er laget på tamari som er en glutenfri soyasaus du finner i allergihylla på de fleste matvarebutikker. I tillegg inneholder den ingen raffinert sukker, men er søtet med SUKKR GULL og Monster Fibersirup. Sambal oelek og kinesisk fem-krydder fås tak i på enkele matbutikker, og på internasjonale matbutikker. Nøttesmør bidrar til en tykkere saus, og gir en viss “jordtone” i sausen.

Bytting av ingredienser

Vi anbefaler å følge oppskriften som den er, men sjekk gjerne ut vår bytteguide til tips om bytting av ingredienser.

Hoisin sauce serveres med..

Hoisinsaus smaker godt på en rekke asiatisk-inspirerte retter, som for eksempel chop suey, satay av svinenakke, ribbe med asiatisk vri, og mye mye mer! Det er også nydelig som smakstilsetning i diverse sauser.

Hoisin Sauce! (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Ha alle ingrediensene bortsett fra xanthangum i en kjele.
  2. Varm opp til kokepunktet og rør inn xanthangum. La småputre i ca 3 minutter, til sausen tykner.
  3. Kjør sausen glatt med stamikser eller lignende hvis du ønsker en glattere saus.
  4. Avkjøl og ha over i lufttett beholder. Oppbevares kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 233,75 - Fett: 16,54 - Karbohydrater: 6,01 - Protein: 10,9

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.