Satay av svinenakke!

Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Satay av svinenakke! – Grillpinne-crazen fortsetter! Selv om det langt ifra er grillvær her Nord for Polarsirkelen betyr jo ikke at man ikke kan nyte grillmat! Satay, eller eller Sate på indonesisk og malaysisk stavemåte, er en sørøstasiatisk rett med krydret, spydstekt og grillet kjøtt, servert med en saus. Vi har laget en nydelig Sataysaus, eller peanøttsaus om du vil, som passer perfekt!

Satay av svinenakke passer egentlig å spise når som helst, men egner seg spesielt som snacks og middagsrett. Ønsker du å servere det til middag tør vi anbefale for eksempel lynstekte grønnsaker og blomkålris som tilbehør.

Litt om “rare” ingredienser:

Sambal Oelek er en chili-paste som du finner på de aller fleste matbutikkene. Vi anbefaler på det sterkeste (no pun intended) at dere bruker det i denne retten da det gir en nydelig og særegen smak. Hvis du ikke er fan av sterk mat kan du gjerne ha i mindre mengde. Er du derimot glad i sterk mat kan du gjerne ha i mer.

Tamari er en glutenfri soyasaus som du enkelt finner i de fleste matbutikker i allergihylla. Du finner det også på internasjonale matbutikker.

Riseddik finner du også i de fleste matbutikker, men kan eventuelt byttes med annen type eddik om du ønsker, som eplecidereddik eller hvitvineddik.

Satay av svinenakke!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 600 g svinenakke, eller nakkekoteletter
  • 1 ss Sukkr Gull
  • 1 ss tamari
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sambal oelek
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts karri
  • ½ ts hvitløkpulver
  • ½ ts løkpulver
  • ½ ts salt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200c varmluft+grill (hvis du har den funksjonen, hvis ikke bruker du varmluft).
  2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  3. Skjær kjøttet i passe store biter og vend deretter i marinaden. La godgjøre seg i 30 minutter.
  4. Tre kjøttbitene på grillspydene. Ha gjerne grillspydene på kanten av en langpanne eller lignende.
  5. Stek grillspydene midt i ovnen i ca 15-18 minutter. Hvis du bruker varmluft kan du gjerne sette på grillfunksjonen de siste minuttene så du får en deilig stekeskorpe på kjøttet. Snu grillspydene innimellom.
  6. Server straks! Gjerne med blomkålris, peanøttsaus og stekesjyen fra grillspydene, den er knallgod!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 221 - Fett: 16,8 - Karbohydrater: 0,6 - Protein: 16,6

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

2 Comments

  1. Pingback: Keto Satay-saus! (Peanøttsaus) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Sukkerfri Kecap Manis (Søt Soyasaus) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.