Keto Satay-saus! (Peanøttsaus)

Keto Satay-saus! (Peanøttsaus)

Keto Satay-saus! (Peanøttsaus)

Keto Satay-saus! (Peanøttsaus)

Keto Satay-saus! (Peanøttsaus)

Keto Satay-saus! (Peanøttsaus)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Keto Satay-saus! (Peanøttsaus) – Peanøttsaus, satay-saus, bumbu kacang, sambal kacang eller pecel er en indonesisk saus laget av malte ristede eller stekte peanøtter, mye brukt i kjøkken over hele verden. Sausen brukes gjerne på kjøtt, for eksempel satay (grillet spydkjøtt). Sausen kan også for eksempel helles over grønnsaker, brukes som dressing til for eksempel gado-gado, eller som en dip.

Det finnes mange måter å lage peanøttsaus på, og mange variasjoner av ingredienser. Vår keto satay-saus er laget med fløte istedenfor kokosmelk da vi syns det gir en rikere saus. Vi har brukt enkle ingredienser de fleste har liggende i krydderhylla. Du må gjerne legge til flere ingredienser om ønskelig, for eksempel limejuice, fersk ingefær, korianser osv.

Litt om “rare” ingredienser:

Sambal Oelek er en chili-paste som du finner på de aller fleste matbutikkene. Vi anbefaler på det sterkeste (no pun intended) at dere bruker det i denne retten da det gir en nydelig og særegen smak. Hvis du ikke er fan av sterk mat kan du gjerne ha i mindre mengde. Er du derimot glad i sterk mat kan du gjerne ha i mer.

Tamari er en glutenfri soyasaus som du enkelt finner i de fleste matbutikker i allergihylla. Du finner det også på internasjonale matbutikker.

Peanøttsmør uten tilsetninger finner du på Tights.no. Du kan også lage peanøttsmør selv ved å knuse peanøtter i en blender til det blir flytende. Vi anbefaler å riste de litt i ovnene først, 180 grader i ca 5 minutter. Avkjøl litt og knus. Det gjør jobben enklere. Om peanøttsmøret blir veldig seigt kan du ha i et par teskje olje.

Keto Satay-saus! (Peanøttsaus)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Ha alle ingrediensene i en kjele og gi et raskt oppkok. La småputre i et par minutter.
  2. Hvis peanøttsausen skiller seg kan du ha i litt mer vann eller fløte, rundt en spiseskje og røre godt før servering.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 308 - Fett: 26,9 - Karbohydrater: 5,3 - Protein: 10

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

2 Comments

  1. Pingback: Enkel Nasi Goreng (Keto) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Satay av svinenakke! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.