Satay av svinenakke!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 600 g svinenakke, eller nakkekoteletter
  • 1 ss Sukkr Gull
  • 1 ss tamari
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sambal oelek
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts karri
  • ½ ts hvitløkpulver
  • ½ ts løkpulver
  • ½ ts salt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200c varmluft+grill (hvis du har den funksjonen, hvis ikke bruker du varmluft).
  2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  3. Skjær kjøttet i passe store biter og vend deretter i marinaden. La godgjøre seg i 30 minutter.
  4. Tre kjøttbitene på grillspydene. Ha gjerne grillspydene på kanten av en langpanne eller lignende.
  5. Stek grillspydene midt i ovnen i ca 15-18 minutter. Hvis du bruker varmluft kan du gjerne sette på grillfunksjonen de siste minuttene så du får en deilig stekeskorpe på kjøttet. Snu grillspydene innimellom.
  6. Server straks! Gjerne med blomkålris, peanøttsaus og stekesjyen fra grillspydene, den er knallgod!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 221 - Fett: 16,8 - Karbohydrater: 0,6 - Protein: 16,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/asiatisk/satay-av-svinenakke/