Béarnaisesaus uten egg

Jeg har vokst opp med foreldre som begge er glad i å lage mat. Vanvittig god mat! Så jeg har nok dem å takke for at jeg kan lage mat ifra bunnen og uten oppskrift. Jeg har aldri vært noe fan av halvfabrikata, men jeg lyver om jeg hevder jeg aldri har brukt en posesaus i mitt liv. Jeg har nemlig hatt en svakhet som jeg litt motvillig skal innrømme for dere; Knorr Bearnaise saus fra pose. Ja jeg vet, det er som å banne i kirka å i det hele tatt anerkjenne denne som en béarnaise saus, og i tillegg foretrekke denne framfor ekte vare! Men det er sannheten, jeg har aldri likt ekte béarnaise, jeg syns det smaker varm majones. Der, jeg sa det. Jeg fikk så utrolig lyst på “béarnaise” til entrecôten på fredag og siden jeg har fått litt stygga på egg etter eggefasteeksperimentet mitt, så utgikk eggeplommer! Så, med litt prøving så kom jeg fram til oppskriften jeg nå skal dele med dere; en béarnaise saus UTEN egg som smaker som posesaus!

Så, om du som meg foretrekker posebearnaise, har eggeallergi, eller av en eller annen grunn har lyst å prøve denne sausen, gled deg, den er knallgod! Hellstrøm hadde sikkert satt kaffen i vranghalsen om han hadde lest dette, men here it goes!

 

Fett & Forstands liksombearnaise uten eggeplomme
 
Fett & Forstands liksombearnaise uten eggeplomme
Skrevet av:
Ingredienser:
 • 50 g romtemperert smør
 • 1 dl fløte
 • 1-2 ts sitronsaft
 • 2-3 ts estragon (eller etter smak)
 • 1 liten sjalottløk, ca 10 g/1 ss finkuttet sjalottløk
 • salt og pepper etter smak
 • Litt søtning
Fremgangsmåte:
 1. Ha halvparten av smøret i en liten kasserolle og la brese opp.
 2. Ha i finhakket sjalottløk og surr til det blir mørt.
 3. Ha i estragon, fløte, sitronsaft og rør godt.
 4. La småputtre i 3-4 minutter til sausen begynner å tykne.
 5. Ta sausen av platen og pisk inn resterende smør.
 6. Smak til med salt, pepper og evt søtning.

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

6 Comments

 1. Richard Renstrøm

  Jeg bruker deres oppskrifter fast 👍

 2. Pingback: Choronsaus uten egg! - Fett & Forstand

 3. Pingback: Biffsnadder! - Fett & Forstand

 4. Pingback: Pasta Quattro Formaggi - (Lavkarbopasta med 4 Oster) - Fett & Forstand

 5. livsperspektiv

  Hei dere morsomme bloggere. Eg vil bare så takke dere for deres inspirasjon med morsomme kommentarer og utfordrerne oppskrifter til tider (for meg da)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.