Fett & Forstands liksombearnaise uten eggeplomme
 
 
Fett & Forstands liksombearnaise uten eggeplomme
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 dl fløte
  • 1-2 ts sitronsaft
  • 2-3 ts estragon (eller etter smak)
  • 1 liten sjalottløk, ca 10 g/1 ss finkuttet sjalottløk
  • salt og pepper etter smak
  • Litt søtning
Fremgangsmåte:
  1. Ha halvparten av smøret i en liten kasserolle og la brese opp.
  2. Ha i finhakket sjalottløk og surr til det blir mørt.
  3. Ha i estragon, fløte, sitronsaft og rør godt.
  4. La småputtre i 3-4 minutter til sausen begynner å tykne.
  5. Ta sausen av platen og pisk inn resterende smør.
  6. Smak til med salt, pepper og evt søtning.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/bearnaisesaus-uten-egg/