Fett & Forstands liksombearnaise uten eggeplomme
Skrevet av: Fett & Forstand
- 50 g romtemperert smør
- 1 dl fløte
- 1-2 ts sitronsaft
- 2-3 ts estragon (eller etter smak)
- 1 liten sjalottløk, ca 10 g/1 ss finkuttet sjalottløk
- salt og pepper etter smak
- Litt søtning
- Ha halvparten av smøret i en liten kasserolle og la brese opp.
- Ha i finhakket sjalottløk og surr til det blir mørt.
- Ha i estragon, fløte, sitronsaft og rør godt.
- La småputtre i 3-4 minutter til sausen begynner å tykne.
- Ta sausen av platen og pisk inn resterende smør.
- Smak til med salt, pepper og evt søtning.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/bearnaisesaus-uten-egg/
3.5.3251