Choronsaus uten egg!

Choronsaus uten egg!

Choronsaus uten egg!Choronsaus uten egg! – Choronsaus, også kalt sauce Béarnaise tomatée er ganske enkelt béarnaise saus tilsatt tomatpurè! Fantastisk nydelig saus som passer til det meste. Nå vet jeg at jeg banner i kirka når jeg kaller disse sausene béarnaise og choron, siden de er uten egg. Men ærlig talt.. hvem bryr seg?! Ikke jeg i allefall, jeg er bare glad jeg kan nyte béarnaise og choron uten å få følelsen av å spise varm majones. Dessuten er dette et supert alternativ til de som ikke kan spise egg, eller som rett og slett foretrekker saus som ikke er så “tung”. I tillegg er den heeeelt uten guilt og superduper keto! Perfekt for magre måltider som trenger en skikkelig fett-boost! Slenges sammen iløpet av et par-ti minutter og passer perfekt til det meste av kjøtt og fugl! Sjekk ut flere tilbehør her.

Choronsaus uten egg!
 
Skrevet av:
Serveringer: 2
Ingredienser
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 dl fløte
  • 1-2 ts sitronsaft
  • 2-3 ts estragon (eller etter smak)
  • 1 liten sjalottløk, ca 10 g/1 ss finkuttet sjalottløk
  • 2 ts tomatpure
  • salt og pepper etter smak
  • Litt søtning
Fremgangsmåte
  1. Ha halvparten av smøret i en liten kasserolle og la brese opp.
  2. Ha i finhakket sjalottløk og surr til det blir mørt.
  3. Ha i tomatpure og la brese i ca 2 minutter - rør godt.
  4. Ha i estragon, fløte, sitronsaft og rør godt.
  5. La småputtre i 3-4 minutter til sausen begynner å tykne.
  6. Ta sausen av platen og pisk inn resterende smør.
  7. Smak til med salt, pepper og evt søtning for rundere smak.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.