Keto Fiberrike Skorper! (nøttefri, glutenfri)

Keto Fiberrike Skorper!

Keto Fiberrike Skorper!

Keto Fiberrike Skorper!

lavkarbo Fiberrike Skorper!Keto Fiberrike Skorper! – åååå som jeg har savnet skorper! Det er så godt, og så utrolig enkelt når man trenger noe mat i farta. Smør på favorittpålegget digg, eller bare smør. Fantastisk! Keto Fiberrike Skorper er basert på Bondebrød-oppskriften, men du kan bruke andre typer deig om du ønsker. Du kan for eksempel bruke Pan Rustico. Vi anbefaler imidlertid bondebrødet som base, for det gir grovere skorper, akkurat slik man er vant med.

En annen fordel med keto kavring er at du har de kan oppbevares lenge – og dermed perfekt når du trenger mat i farta! Oppbevares helst i romtemperatur i kakeboks eller papirpose. Du kan tørke de på to forskjellige måter – (se oppskriftskortet). Gjæren er tilsatt fordi den sammen med Tagatesse, som inneholder inulin, vil aktivere gjæren og gi en liten boost, men viktigst av alt smak! Man vil imidlertid ikke få samme effekt som ved hvetebakst, derfor har vi i tillegg bakepulver og natron i deigen.

Keto Fiberrike Skorper! (nøttefri, glutenfri)
 
Serveringer: 40 stk skorper
Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
  • 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
  • 30 g Fibrex
  • 60 g Pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 30 g Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ts monster tagasøtt, Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær (for smaken, kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
  • Fremgangsmåte
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Del deigen i 20 like store deler.
  6. Fukt hendene med olje og form små boller som du klemmer litt flat.
  7. Stekes på midterste rille i 30 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
  9. Tørking i ovnen
  10. Forvarm ovnen til 100°C.
  11. Del alle bollene i to og ha over på en rist.
  12. Stekes på midterste rille i 3 timer med ovnsdøren såvitt på gløtt for å slippe ut damp. Tørk vekk eventuell kondens i ovnen etter hvert.
  13. Slå av ovnen, ha ovnsdøren på gløtt og la kavringene stå i ovnen til ovnen er helt avkjølt.
  14. Oppbevares i kakeboks eller papirpose.

Fremgangsmåte Mikrobølgeovn
  1. Kutt bollene i to. Plasser så mange du får plass til rett på glassplata i mikroen.
  2. Sett på tineprogram (NBNB Viktig at det er tineprogram) i 5 minutters intervaller. Tørk vekk eventuell kondens i mikrobølgeovnen mellom hver intervall. Mine tørket etter ca 20 minutter - men dette avhenger av mikrobølgeovnens effekt.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Keto Saltstenger! (Saltkringler/Pretzels) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.