Keto Fiberrike Skorper! (nøttefri, glutenfri)
 
 
Serveringer: 40 stk skorper
Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
  • 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
  • 30 g Fibrex
  • 60 g Pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 30 g Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ts monster tagasøtt, Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær (for smaken, kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
  • Fremgangsmåte
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Del deigen i 20 like store deler.
  6. Fukt hendene med olje og form små boller som du klemmer litt flat.
  7. Stekes på midterste rille i 30 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
  9. Tørking i ovnen
  10. Forvarm ovnen til 100°C.
  11. Del alle bollene i to og ha over på en rist.
  12. Stekes på midterste rille i 3 timer med ovnsdøren såvitt på gløtt for å slippe ut damp. Tørk vekk eventuell kondens i ovnen etter hvert.
  13. Slå av ovnen, ha ovnsdøren på gløtt og la kavringene stå i ovnen til ovnen er helt avkjølt.
  14. Oppbevares i kakeboks eller papirpose.

Fremgangsmåte Mikrobølgeovn
  1. Kutt bollene i to. Plasser så mange du får plass til rett på glassplata i mikroen.
  2. Sett på tineprogram (NBNB Viktig at det er tineprogram) i 5 minutters intervaller. Tørk vekk eventuell kondens i mikrobølgeovnen mellom hver intervall. Mine tørket etter ca 20 minutter - men dette avhenger av mikrobølgeovnens effekt.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-fiberrike-skorper-nottefri-glutenfri/